Τα 5 πιο υγιεινά λαχανικά και φρούτα του χειμώνα

Τα 5 πιο υγιεινά λαχανικά και φρούτα του χειμώνα

Μην παραπονεθείτε ξανά πως τον χειμώνα δεν έχουμε όσα ωραία φρούτα και λαχανικά έχουμε το καλοκαίρι, καθώς υπάρχουν 5 πεντανόστιμες και φουλ υγιεινές επιλογές οι οποίες δέχονται άπειρες παραλλαγές και τρόπους μαγειρέματος και θα κάνουν τη διατροφή σας απλά συναρπαστική:

1. Παντζάρια: ένα ωμό παντζάρι έχει μόνο 35 θερμίδες 5.5γρ. ζάχαρης και είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και φολικό οξύ. Το χειμώνα τα παντζάρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί παρέχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που κρατούν το ανοσοποιητικό μας ισχυρό.

2. Λαχανάκια Βρυξελλών: εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ (για τα κόκαλα) και C (για λαμπερό δέρμα και αντιγηραντική δράση). Μια κούπα λαχανάκια Βρυξελλών, επίσης, σας δίνει το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σιδήρου και το 13% των φυτικών ινών.

3. Κουνουπίδι: φολικό οξύ, βιταμίνη C και K, σίδηρος, φυτικές ίνες, ποτάσιο για τουςμυς και βιταμίνες Β, όλα τα έχει αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην δύναμη των μαλλιών μας, στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του σώματός μας.

4. Κλημεντίνες: αυτό το φρούτο-μίξη πορτοκαλιού και μανταρινιού είναι πανεύκολο να καθαριστεί και αποτελεί το πιο εύκολο φρουτοσνακ για κάθε στιγμή. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, καθώς και ασβεστίου και κάλιο. Επίσης, 2 κλημεντίνες περιέχουν μόλις 80 θερμίδες!

5. Αχλάδια: ένα κάπως παραμελημένο φρούτο που όμως κάνει «μαγικά». Είναι από τα πιο υψηλά σε περιεκτικότητα φυτικών ινών φρούτα (ένα μεσαίο αχλάδι περιέχει 6γρ. φυτικές ίνες) που βοηθά στον έλεγχο του ζαχάρου και στην απώλεια κιλών. Επίσης περιέχει και αυτό μεγάλη ποσότητα βιταμινών C, Β και Κ, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.