#JustDoIt: Πώς μια προπόνηση με τη Nike με έκανε να αλλάξω γνώμη για το τρέξιμο

#JustDoIt: Πώς μια προπόνηση με τη Nike με έκανε να αλλάξω γνώμη για το τρέξιμο

Η fashion editor του Queen έτρεξε στο πρώτο Nike Run Club Session της χρονιάς με τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Στεφανίδη και σου περιγράφει την εμπειρία της

Αν με προσκαλούσες πριν από ένα περίπου χρόνο σε προπόνηση ταχύτητας, το πιο πιθανό ήταν πως θα γελούσα μόνο στη σκέψη του να προσπαθώ να βγάλω μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων, τρέχοντας.

Η πρόσκληση της Nike, όμως, για το πρώτο Nike Run Club Session της σεζόν ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού ειδικά τους τελευταίους μήνες, έχω βάλει την άσκηση στη ζωή μου και προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο πιο συχνά γίνεται.

Εξομολόγηση: Παρ' όλο που περνάω πολύ καλά στις προπονήσεις μου όλη την εβδομάδα, υπάρχει ένα κομμάτι που δε συμπαθώ αρκετά ιδιαίτερα - το τρέξιμο.

Γιατί όχι, σκέφτηκα. Ίσως μέσα από αυτή την πρόσκληση-πρόκληση, να αλλάξω γνώμη και μάλιστα, όταν σου κάνει ζέσταμα η χρυσή Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη, τι μπορεί να με κρατήσει πίσω;

IMG 9651

Έφτασα, λοιπόν, στο κατάστημα της Nike στο Χαλάνδρι, γνώρισα από κοντά την Κατερίνα Στεφανίδη και της ζήτησα να μου δώσει τα δικά της μικρά... motivational tips, τόσο για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, όσο και για εμένα, που ετοιμαζόμουν να τρέξω.

-Υπάρχει κάποια συμβουλή που έχεις να δώσεις σε κάποιον που θέλει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην προπόνησή του;

-Πιστεύω για μένα το πιο σημαντικό, είναι να βρει ο καθένας κάτι που του αρέσει πολύ. Το να σου πει κάποιος πως είναι καλό το γυμναστήριο, δε σημαίνει πως εσένα θα σου αρέσει. Μπορεί εσένα να σου αρέσει να βγαίνεις να τρέχεις, μπορεί να θέλεις να κάνεις σκι, ή πατινάζ. Το πιο σημαντικό για μια σωστή προπόνηση είναι να έχεις βρει κάτι που σου αρέσει πολύ. Γιατί όταν βάζεις τα ρούχα σου, το σορτσάκι ή το κολάν και ετοιμάζεσαι για την προπόνησή σου, είσαι ενθουσιασμένος γι' αυτό!

-Τι είναι αυτό που σε ωθεί εσένα να κάνεις το επόμενο βήμα;

-Κοίταξε, σαφώς υπάρχουν στόχοι, σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που σε εμπνέουν και πολλές φορές υπάρχει πίεση, αλλά για μένα, ο λόγος που κάνω αθλητισμό, είναι επειδή το αγαπάω πολύ αυτό που κάνω. Κάνω το επόμενο βήμα πολύ συνειδητά, χωρίς να σκέφτομαι την επιτυχία και νομίζω πως γι' αυτό έχουμε γίνει επιτυχημένοι με το σύζυγό μου - βγαίνουμε σαν παιδιά και παίζουμε!

Το warm up άρχισε, η Κατερίνα μας είπε δυο-τρία βασικά πράγματα πριν ξεκινήσουμε, χωριστήκαμε σε ομάδες με τους Nike coaches και... let the games begin!

IMG 9662

Η αίσθηση του να τρέχεις έξω (η διαδρομή του Χαλανδρίου ήταν ιδανική - τρέξαμε μέσα από δρόμους και πάρκα γεμάτα από πράσινο) είναι εντελώς διαφορετική και η αίσθηση του να τρέχεις μαζί με περίπου 150 (ή και παραπάνω) άτομα, που βλέπεις πως δε σταματούν ούτε λεπτό, είναι πραγματικά μοναδική. Τρέχεις μαζί με ανθρώπους κάθε ηλικίας και μόνο και μόνο το γεγονός πως όλοι δείχνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους, σε κάνει να θες να ανεβάσεις κι εσύ το ρυθμό σου και να κάνεις ακόμη πιο σταθερά και γρήγορα βήματα.

IMG 9691

Αυτή η #postworkout selfie για τους δύσπιστους φίλους μου που νόμισαν πως θα πάω σε «ακόμα ένα κλασικό event»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Κατερίνα Στεφανίδη να μοιράζεται την εμπειρία και τις εντυπώσεις της από τους Ολυμπιακούς του Ρίο με όλους τους συμμετέχοντες του Run Club.

NRC Chalandri B

Θα το ξαναέκανα; Με μεγάλη μου χαρά! Το #werunathens θα γίνει η νέα μου fitness συνήθεια!

Έλα να τρέξεις κι εσύ μαζί μας: Οι εβδομαδιαίες προπονήσεις του NRC συνεχίζονται κάθε Δευτέρα με σημείο συνάντησης το Nike store στην Ερμού, δίνοντας το μήνυμα σε όλους να εντάξουν ακόμα πιο δυναμικά το τρέξιμο στη ζωή τους. Mε τη βοήθεια και καθοδήγηση των εξειδικευμένων προπονητών αλλά και των εφαρμογών Nike+ Running App και Nike+ Training App μπορούν να γίνουν μέλος της μεγαλύτερης running κοινότητας και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.facebook.com/NikeRunningGreece/ για να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το NRC.