Τέσσερις καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε φέρουν σε «καλύτερη φόρμα» σε κάθε ηλικία

Τέσσερις καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε φέρουν σε «καλύτερη φόρμα» σε κάθε ηλικία
Pexels

Το να παραμένεις στην καλύτερη δυνατή φόρμα, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι πραγματικά σημαντικό.

Ο εμπειρογνώμονας υγείας JJ Virgin μοιράστηκε τέσσερις βασικές συνήθειες που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

Το να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, μπορεί να είναι συντριπτικό, ειδικά αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Πώς η τελειομανία μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή και ποιο το αντίδοτο

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά, περιλαμβάνοντας πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή μας διατροφή, καθώς και να είμαστε δραστήριοι, αν θέλουμε να διατηρηθούμε σε φόρμα. Η διατήρηση της καλύτερης δυνατής κατάστασης υγείας, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι σίγουρα ο στόχος για όλους.

Αλλά με τόσες πολλές πληροφορίες εκεί έξω, μπορεί ο στόχος αυτός να είναι απαιτητικός. Ο γνωστός ειδικός σε θέματα υγείας και γυμναστικής JJ Virgin καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό, και έχει προσφέρει πρακτικές συμβουλές, τις οποίες μπορείς να μετατρέψειςσε καθημερινές συνήθειες, για να βεβαιωθείς ότι παραμένεις στην καλύτερη δυνατή φόρμα.

Πρώτον, ο JJ τονίζει τη σημασία της καθημερινής κίνησης - αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα άσκηση. Αντίθετα, πρέπει απλώς να είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε τον σωστό αριθμό βημάτων. Ο JJ εξήγησε: «Κίνηση δεν σημαίνει πάντα άσκηση - σημαίνει απλώς να σηκώνεστε και να κάνετε μερικά βήματα σας.Ξεκινήστε με την παρακολούθηση των βημάτων σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας ή ένα fitness tracker, και στοχεύστε σε έναν στόχο 8.000- 12.000 βημάτων την ημέρα. Μόλις αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια, προσθέστε την προπόνηση αντίστασης και τις ασκήσεις HIIT. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη VO2 max, η οποία είναι ένας δείκτης της καρδιαγγειακής σας φυσικής κατάστασης που, όταν είναι υψηλή, μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία».

Επαναφορά συναισθηματικών ρυθμίσεων: Πώς να σταματήσεις να αγαπάς κάποιον

Δεύτερον, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι τρως αρκετή πρωτεΐνη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικά για τιςγυναίκες. Σύμφωνα με τον JJ, οι γυναίκες δεν λαμβάνουν ούτε κατά διάνοια την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζονται σε μια ημέρα.

Έτσι, ο ειδικός σε θέματα υγείας συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά γεύμα.

«Η κατανάλωση πρωτεΐνης πρώτα είναι μια απλή αλλαγή με σημαντικά αποτελέσματα. Σας βοηθά να κάψετε περισσότερο λίπος, μειώνει την πείνα και τις λιγούρες, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών και εξισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα. Εξασφαλίζει επίσης ότι λαμβάνετε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε σε κάθε γεύμα! Στοχεύστε να λαμβάνετε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα και τουλάχιστον 100 γραμμάρια την ημέρα».

Εκτός από την κίνηση και την κατανάλωση πρωτεϊνών,θα πρέπει επίσης να προσπαθείς να χτίσεις μυς. Καθώς γερνάμε, η μυϊκή μάζα αρχίζει να μειώνεται. Μετά την ηλικία των 30 ετών, μειώνεται κατά περίπου 3-8% ανά δεκαετία - οπότε είναι σημαντικό να λάβουμε μέτρα άμεσα.

Ο JJ προσέθεσε: «Η οστική πυκνότητα τείνει επίσης να μειώνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Η προπόνηση αντίστασης είναι ένα βασικό εργαλείο για να γεράσετε δυναμικά και να εξισορροπήσετε αυτές τις επιπτώσεις. Σκεφτείτε τους μύες σας ως το ισχυρό πλαίσιο που συγκρατεί το σώμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το πλαίσιο μπορεί να αποδυναμωθεί αν δεν γυμνάζεστε. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένος μυϊκός τόνος, πιο αδύναμοι μύες και λιγότερο σφριγηλή εμφάνιση. Η τακτική προπόνηση δύναμης επιμηκύνει την ικανότητά σας να εκτελείτε καθημερινές εργασίες που μπορεί να γίνουν πιο δύσκολες με το πέρασμα των δεκαετιών».

Τέλος, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι κλείνεις τη μέρα σου με ανεβασμένη ψυχολογία, με αρκετό και ποιοτικό ύπνο. Ο JJ εξήγησε: «Ο κακός ύπνος μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε κουρασμένοι, ομιχλώδεις, δύστροποι και πεινασμένοι. Είναι πιο πιθανό να κάνετε κακές επιλογές στο φαγητό, να παραμελήσετε μικρολεπτομέρειες στη δουλειά σας και να πάρετε παρορμητικές αποφάσεις, επίσης».

Μόνο μια νύχτα κακού ύπνου μπορεί να σας κάνει πιο ανθεκτικούς στην ινσουλίνη την επόμενη μέρα. Και μακροπρόθεσμα, μπορεί να σας προετοιμάσει για διαβήτη και αύξηση βάρους. Στόχος είναι επτά έως εννέα ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ. Καθιερώστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα ύπνου και εξασφαλίστε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου».

IMG_6356.jpeg