Office Yogis

Office Yogis

Πως αλλιώς θα μπορούσες ν’ αποκαλέσεις κάποιον που κάνει yoga στο γραφείο όπως οι εργαζόμενοι της WIND που κάθε απόγευμα μετατρέπουν τα meeting rooms σε χώρους διαλογισμού;

Η Κωνσταντίνα Μεμέζα, Junior Analyst της WIND Ελλάς και μέλος της συντονιστικής ομάδας στο πρόγραμμα Yoga εξηγεί: «Η ιδέα να κάνουμε yoga στο χώρο εργασίας, είναι μια τελείως πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς έχουμε τη δυνατότητα να γυμναζόμαστε καθημερινά χωρίς να καθυστερούμε σε πολύωρες διαδρομές ενώ ενισχύονται οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων. Γνωριζόμαστε καλύτερα και δενόμαστε μεταξύ μας’’.

Λόγω της προγενέστερης ενασχόλησης της με τη Yoga, η Κωνσταντίνα ήταν σε θέση να βοηθήσει στο συντονισμό της δραστηριότητας και να ενθαρρύνει τους συναδέλφους της να παρακολουθήσουν μια δραστηριότητα ενάντια στην καθιστική εργασία του γραφείου. Όπως περιγράφει: «Χαίρομαι που είμαι σ΄ ένα εργασιακό περιβάλλον που έχει συνείδηση του wellbeing, αντιλαμβάνεται τα οφέλη του αθλητισμού, άκουσε τις ιδέες μας και τις έκανε πραγματικότητα. Η yoga είναι πολύ ευεργετική για το σώμα και το μυαλό καθώς μεταξύ άλλων:

wind yoga 51
  • βοηθάει να αποβάλεις το stress
  • η ευεξία που προσφέρει σε κάνει πιο παραγωγικό σε κάθε πτυχή της ζωής σου
  • διεγείρει τη ροή του αίματος άρα αυξάνει την ενέργεια
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
  • ανεβάζει την καλή διάθεση».

Ηθοποιός, λάτρης του fitness και πρεσβευτής της WIND Running Team, o Ρένος Ρώτας που δεν πίστευε πως κάποιος μπορεί γυμνάζεται σε εργασιακό χώρο , δέχτηκε την πρόκληση των Yogis της εταιρείας και έκανε το πρώτο session με την ομάδα αφήνοντας όλους άφωνους με τις επιδόσεις του.

Η Vinyasa Flow Υoga είναι μία από τις πολλές δράσεις που περιλαμβάνει το ευWIND, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ευεξίας (όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο yoga, αυτοάμυνα, Ακαδημία Γονέων WIND, αντικαπνιστικά sessions και την ευWIND Band) οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και συντονίζονται από τους ίδιους του εργαζόμενους. Το ευWIND ξεκίνησε πέρσι και ήδη στις δραστηριότητες έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της εταιρείας.