Ευτυχείς συγκυρίες και συγχρονικότητα: Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία όταν εμπλέκεται η ψυχή μας

Ευτυχείς συγκυρίες και συγχρονικότητα: Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία όταν εμπλέκεται η ψυχή μας
Pexels

Πώς η συγχρονικότητα «ανοίγει» τον δρόμο για έναν νέο τρόπο ζωής. Ναι, η ψυχή έχει αίσθηση του χιούμορ και συχνά μας μιλάει μέσα από μεταφορές, σύμβολα, γρίφους και ενδείξεις. Αυτά τα υπονοούμενα απαιτούν την πλήρη διερεύνησή μας προκειμένου να αποκαλύψουμε το νόημά τους.

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία όταν εμπλέκεται η ψυχή μας. Είναι η πιο σκόπιμη παρουσία στη ζωή μας, είτε αναγνωρίζετε την ύπαρξή της είτε όχι. Η ψυχή μας είναι παντογνώστης και πάντα παρούσα. Ενημερώνει για τη λήψη των αποφάσεών μας μέσω των σκέψεων και των εικόνων που μας παρέχει. Είναι η ουσία που τροφοδοτεί τη διαίσθησή μας. Όταν είμαστε σίγουροι για κάτι είναι η φωνή της ψυχής μας που αντηχεί από τα βάθη του ψυχισμού. Όταν συμβαίνει μια μυστηριώδης σύμπτωση είναι συχνά ο σχεδιασμός της ιδιόρρυθμης φύσης της ψυχής μας. Ναι, η ψυχή έχει αίσθηση του χιούμορ και συχνά μας μιλάει μέσα από μεταφορές, σύμβολα, γρίφους και ενδείξεις. Αυτά τα υπονοούμενα απαιτούν την πλήρη διερεύνησή μας προκειμένου να αποκαλύψουμε το νόημά τους.

Γιατί το burnout είναι γυναικεία υπόθεση; Οι ειδικοί εξηγούν πώς θα το αντιμετωπίσεις

Η συγχρονικότητα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να αντιπροσωπεύσει τη διαδικασία των εμπειριών που ενώνονται και σχηματίζουν κάποιο νόημα. Τα συγχρονιστικά συμβάντα είναι τρομερά και μας ωθούν προς τα εμπρός με ένα κύμα εφήμερου θάρρους. Η τολμηρή αριθμητικότητά τους μάς γεμίζει με μια αίσθηση δέους και θαυμασμού και αφήνουν το ξέσπασμα αδέσμευτων ερωτημάτων στο περίεργο μυαλό μας. Αυτές είναι ανεξήγητες στιγμές. Αναρωτιόμαστε πώς ορισμένα γεγονότα ευθυγραμμίστηκαν σε μια τόσο τέλεια ρυθμική σειρά; Αναρωτιόμαστε πώς μια συγκυρία «γέρνει» υπέρ μας ακριβώς την κρίσιμη στιγμή που τη χρειαζόμαστε περισσότερο. Ένα άτομο έρχεται στη ζωή μας και μας λέει τις λέξεις που χρειαζόμαστε για να μας σώσει από την αυτοκαταστροφή. Οι συγχρονικότητες είναι περιστατικά πνευματικής σημασίας που μας ζητούν να αμβλύνουμε προς στιγμήν την εγωκεντρική μας σκέψη και να εξετάσουμε την πιθανότητα του θείου.

Οι συγχρονιστικές εμπειρίες μας αφήνουν μια περίεργη αίσθηση ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή. Συμβαίνουν όταν ο εσωτερικός κόσμος της σκέψης και των συναισθημάτων μας συνδέεται με τον εξωτερικό κόσμο των ανθρώπων, των τόπων και των πραγμάτων. Αν σκεφτόμαστε κάτι και μετά αυτό εμφανίζεται, υπάρχει ένα μυστήριο που εμπλέκεται και είναι τόσο απόκρυφο όσο και συναρπαστικό. Ίσως η ψυχή μας επεκτείνει το συνεργατικό της πνεύμα ώστε να αποκτήσουμε επίγνωση για κάτι που απαιτεί προσοχή. Ίσως είναι απλώς μια σύμπτωση. Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το τι είμαστε πρόθυμοι να πιστέψουμε. Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες θεωρίες που ισχυρίζονται ότι ορίζουν τη φύση της συγχρονικότητας. Οι επιστήμονες πραγματοποιούν πειράματα σε μια προσπάθεια να συλλάβουν το άπιαστο νόημά της. Οι αστρολόγοι αναζητούν απαντήσεις στα άστρα και δημιουργούν τεράστιες εξισώσεις για να ορίσουν τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις της. Οι ψυχολόγοι διαφωνούν με τους γιατρούς και διεκδικούν τη δική τους θέση στις έρευνες. Ευαγγελιστές που κρατούν τη Βίβλο υποστηρίζουν το θέλημα του Θεού, ενώ οι ψάλτες μυστικιστές χορεύουν γύρω από τη φωτιά.

Ο τρόπος που φτιάχνεις αυτό το πολύ δημοφιλές γεύμα μαρτυρά πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς σου

Ο Carl Jung επινόησε τον όρο συγχρονικότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ήταν μια από τις πιο σύνθετες και παρεξηγημένες έννοιές του, εν μέρει επειδή πρόκειται για μια εμπειρία που αναγκάζει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν τις αντιλήψεις τους για το τι είναι λογικό και επιστημονικό. Η έννοια του Jung για έναν συγχρονιστικό κόσμο ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία γραμμικής αιτιότητας που σχηματίζει μια ισορροπία με τις αόρατες ενέργειες του σύμπαντος, η καθεμία από τις οποίες συμπληρώνει την άλλη στα πεδία της ψυχής και της ύλης.

Ο Jung υπέθεσε ότι τα συγχρονιστικά γεγονότα ήταν ενδεχομένως οι εκδηλώσεις μιας συγκεκριμένης επιθυμίας που απορρέει από την ανθρωπιστική ανάγκη για θεραπεία και ανάπτυξη. Πίστευε επίσης ότι αποτελούσαν στοιχεία ενός καθολικού, αρχετυπικού μοτίβου που βοηθούσε τους ανθρώπους να συνδεθούν με τις βαθύτερες αλήθειες της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Jung δήλωσε ότι τα αρχέτυπα γεννιούνται στη συνείδηση ως σκόπιμες πράξεις της ψυχής. Είναι πεποίθησή του ότι οι συγχρονικότητες είναι επίσης μηνύματα από αυτό το πνευματικό και αυθεντικό μέρος της ύπαρξής μας.

Τα συγχρονιστικά γεγονότα διαμορφώνονται από τη θέληση της ψυχής. Στόχος της ψυχής είναι να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στον ψυχισμό μας. Όταν μας κατακλύζει ψυχολογικός πόνος, η ψυχή μας παρεμβαίνει. Όταν τα έντονα συναισθήματά μας μάς παρασύρουν στο μάτι της καταιγίδας, η ψυχή μας απλώνει το χέρι της με τους αντισυμβατικούς της τρόπους. Σε αυτές τις στιγμές απόγνωσης, η ψυχή μας μπορεί να εμφανιστεί μέσα από τη δημιουργία μιας συγχρονισμένης στιγμής. Αυτά τα συμβάντα έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν να κάνουμε μια παύση και να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Αυτές είναι οι ώρες που η πίστη μας αμφισβητείται και χρειαζόμαστε περισσότερο επιβεβαίωση. Οι συγχρονικότητες είναι ωθήσεις από το βαθύτερο μέρος της αγάπης που κατοικεί στην ψυχή μας. Είναι πυρσοί στην πιο σκοτεινή σπηλιά του ασυνείδητου που μας επιτρέπουν να διακρίνουμε ότι ο πόνος θα τελειώσει. Και πάντα αυτό συμβαίνει.

Σε ποια χώρα η αγένεια στους σερβιτόρους είναι στην κορυφή των red flags και τι άλλο έχει η λίστα

Η συγχρονικότητα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα «ταξίδια» πολλών ανθρώπων προς τη θεραπεία και την ίαση. Ανθρώπων με εθισμούς στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ανθρώπων που ψάχνουν μανιωδώς τη χαμένη τους ταυτότητα ή που βρίσκονται σε βαθιά κατάθλιψη. Η συγχρονικότητα «ανοίγει» τον δρόμο για έναν νέο τρόπο ζωής.

pexels-rethaferguson-3820359.jpg