10 διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το κρύο σε αναγκάζει να μείνεις στο σπίτι

Γεωργία Βλαχοπούλου
10 διασκεδαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το κρύο σε αναγκάζει να μείνεις στο σπίτι

Το κρύο μπορεί να είναι τσουχτερό κι εσύ να πρέπει να μείνεις μέσα στο σπίτι, έχεις όμως σκεφτεί πόσα πράγματα μπορείς να απολαύσεις που δεν προλάβαινες τις προηγούμενες μέρες;

Και ναι, με τούτα και με 'κείνα ο χειμώνας έκανε για τα καλά την εμφάνισή του, αφού τις τελευταίες μέρες πολλές περιοχές στην χώρα μας έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ στην Αθήνα «το κρύο είναι τσουχτερό», όπως λέει κι ένα τραγούδι στην ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, «Ο τυχεράκιας».

pexels-vika-glitter-1620651.jpg

Παρότι πολλοί απολαμβάνουν αυτόν τον καιρό, αφού μπορούν να φορούν ακόμα πιο άνετα τα cozy πουλόβερ τους ή τις χνουδωτές πιτζάμες τους, υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά νιώθουν την «απελπισία» να έρχεται όταν σκέφτονται πως θα πρέπει να μείνουν σπίτι. Πού να πας όταν έξω έχει κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου, βρέχει και φυσάει ή όταν το έχει «στρώσει» για τα καλά και κανένα μαγαζί ή καφετέρια δεν λειτουργεί για ευνόητους λόγους; Kαι την τηλεργασία που «ψηφίζουν» οι περισσότερες εταιρείες σε τέτοιες συνθήκες πού την πας; Ούτε για να πας στη δουλειά σου δεν μπορείς για να πεις ότι άλλαξες και λίγο παραστάσεις. Ας μην αναφέρουμε τα κλειστά σχολεία σε περίπτωση που είσαι γονιός.

Δεν θέλω να μου ανησυχείς όμως. Κρύο είναι και θα περάσει - στην Ελλάδα ζούμε - αλλά μέχρι να περάσει γιατί δεν σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις τον χρόνο που έχεις στο σπίτι σου κάνοντας πράγματα που μια καθημερινή συνηθισμένη ηλιόλουστη μέρα δεν θα προλάβαινες να κάνεις; Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες συνέχισε την ανάγνωση.

1. Φτιάξε το δικό σου brunch

Αφού θα μείνεις που θα μείνεις σπίτι γιατί δεν ξεκινάς τη μέρα σου φτιάχνοντας ένα homemade brunch; Είτε είσαι solo είτε έχεις οικογένεια είναι ευκαιρία - ειδικά αν είναι κλειστά τα σχολεία - να απολαύσεις ένα χαλαρό, cozy και νόστιμο πρωινό, όπως το θες, ξυπνώντας με την ησυχία σου κι όχι αχάραγα ως συνήθως. Αν είσαι μανούλα μπορείς κιόλας να βάλεις στο «παιχνίδι» και τα παιδιά σου κάνοντας το πρωινό σας πιο δημιουργικό - οι ομελέτες και τα pancakes είναι τέλεια ιδέα. Κάπως έτσι, σπαταλάς και μερικές από τις ώρες που πριν σου φαίνονταν ατέλειωτες.

2. Ζεστή σοκολάτα και Netflix

Tι εννοείς πως ακόμα δεν έχεις δει τον τελευταίο κύκλο του Τhe Crown επειδή δεν είχες χρόνο με τις διάφορες υποχρεώσεις σου; Γρήγορα παρακαλώ, φτιάξε την πιο τέλεια ζεστή σοκολάτα, πάρε την κουβέρτα σου, κάτσε στον καναπέ και βάλε Netflix. Τι καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα και χαλάρωση βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά, όποια κι αν είναι αυτή;

3. Συνέχισε το βιβλίο που διάβαζες

Αν πάλι τα έχεις δει όλα όσα παίζουν στο Netflix, μπορείς να συνεχίζεις να διαβάζεις το βιβλίο που ξεκίνησες πριν από 1 μήνα κι ακόμα δεν έχεις τελειώσει. Τι καλύτερο από το να ανάψεις - αν έχεις - το τζάκι σου και να κάτσεις σε μια πολυθρόνα δίπλα του απολαμβάνοντας τη ζεστή σοκολάτα που λέγαμε πριν, αλλά αυτή τη φορά ταξιδεύοντας στις σελίδες του βιβλίου σου; Αν δεν έχεις τζάκι είμαι σίγουρη πως έχεις μια cozy γωνιά στο σαλόνι σου. Στην τελική χουχούλιασε στο κρεβάτι σου. Δεν θα έχεις συχνά αυτή την ευκαιρία.

4. Φτιάξε μπισκότα και διακόσμησέ τα

Αν έχεις παιδάκια στο σπίτι μια εύκολη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί είναι το να φτιάξετε και να διακοσμήσετε τα δικά σας μπισκότα. Υπάρχουν άλλωστε, πάρα πολλές εύκολες συνταγές που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο. Αν πάλι μένεις μόνη σου φώναξε την κολλητή σου από το σπίτι σου ή πήγαινε εσύ στο δικό της, για να φτιάξετε μαζί μπισκότα ή cookies, τα οποία θα απολαύσετε με ζεστό καφέ και κους κους. Eίναι μια καλή ευκαιρία να πείτε τα νέα σας χωρίς να σας βιάζει καμία δουλειά, καμία υποχρέωση.

5. Κάνε declutter στην ντουλάπα σου

Ένας από τους νέους στόχους σου αυτή τη χρονιά δεν ήταν να ξεκαθαρίσεις και τα ρούχα στη ντουλάπα σου, τα οποία πια δεν χωράνε; Ε ορίστε λοιπόν, αφού θα μείνεις μέσα στο σπίτι λόγω του κρύου ή του χιονιά, μπορείς να ξεκινήσεις το «declutter» στην ντουλάπα σου από τα χειμωνιάτικα ρούχα σου. Βγάλε τα όλα έξω, δες ποια από αυτά θες να κρατήσεις και τακτοποίησέ τα πίσω ξανά στην ντουλάπα. Στο τέλος της σεζόν κι εκεί που θα θες να αποθηκεύσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα σου για να κατεβάσεις τα καλοκαιρινά σου θα με θυμηθείς.

pexels-thewonderoflife-9567929.jpg

6. Ζεστό αφρόλουτρο και beauty routine

Το «φάρμακο» για το κρύο τις ώρες που είσαι στο σπίτι πέρα από ζεστά ροφήμα, Netflix και «χουχούλιασμα» στους καναπέδες είναι και ένα ωραίο ζεστό αφρόλουτρο. Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το μπάνιο σου αλλά και να κάνεις όλες εκείνες τις μάσκες ομορφιάς για λάμψη κι ενυδάτωση που είχες αγοράσει την Πρωτοχρονιά αλλά ποτέ δεν πρόλαβες να κάνεις. Μετάτρεψε το μπάνιο σου σε mini spa, βάλε μουσική και απόλαυσέ το.

7. Κάνε γυμναστική

Ή τώρα ή ποτέ. Αν παραπονιέσαι όλον αυτόν τον καιρό πως δεν έχεις χρόνο για γυμναστική αλλά παρ' όλα αυτά στους στόχους σου της νέας χρονιάς είναι και το να γίνεις πιο fit, οι κρύες μέρες του χειμώνα είναι η αφορμή που έψαχνες. Όχι, δεν εννοούμε να βγεις έξω στο κρύο να κάνεις τρέξιμο, ούτε και να γραφτείς γυμναστήριο. Χρειάζεσαι μόλις 20 λεπτά - άντε μισή ώρα max - τη μέρα για να γυμναστείς στο σπίτι σου. Στο YouTube θα βρεις πολλά βίντεο με εύκολες ασκήσεις που διαρκούν όσο σου ανέφερα και πιο πάνω. Γιατί να χάνεις πολύτιμο χρόνο;

8. Μαραθώνιος με επιτραπέζια

Μια καλή ευκαιρία, αν ο καιρός δεν ευνοεί τις μετακινήσεις είναι και το να μαζευτείς με την παρέα σου σε ένα σπίτι και να κάνετε έναν μαραθώνιο με επιτραπέζια. Ποιος θα κερδίσει άραγε, μετά από τόσο καιρό που σίγουρα έχετε να παίξετε, στη Μονόπολη; Αντίστοιχα μπορείς να περάσεις διασκεδαστικά την ώρα σου αν είσαι μαμά. Όλη η οικογένεια μαζί, παίζοντας παλιά και νέα επιτραπέζια είναι κάτι που θα σας γεμίσει με χαρά και όμορφες αναμνήσεις.

9. Ζωγραφική, κηπουρική ή και κάτι άλλο

Θυμάσαι που έβλεπες εκείνο το βίντεο στο Pinterest για το πώς να διακοσμείς πανεύκολα τα μπουκάλια σου ή για το πώς να δίνεις σχήμα στα μακριά κεριά που σκονίζονται στα κηροπήγιά σου κι ήθελες να το δοκιμάσεις; Γιατί να μην το κάνεις όσο θα βρίσκεσαι στο σπίτι σου; Αντίστοιχα μπορείς να ζωγραφίσεις ή να φροντίσεις εκείνες τις γλάστρες με τα λουλούδια που είχες ξεχάσει στη βεράντα.

10. Κάνε το δικό σου fun photoshooting

Ναι, καλά διάβασες! Είτε είσαι solo είτε έχεις δημιουργήσει τη δική σου οικογένεια μπορείς να κάνεις τη δική σου διασκεδαστική φωτογράφιση ή ακόμα και βίντεο για το ΤikTok. Δοκίμασε διαφορετικά φίλτρα από τις γνωστές κοινωνικές εφαρμογές ή απλά κάνε περίεργα χτενίσματα, ντύσου ασυνήθιστα και κάνε πως είσαι η πρωταγωνίστρια μιας ταινίας. Μπορείς να μοιραστείς τις φωτογραφίες με τις φίλες σου ή να τις βάλεις στο οικογενειακό σας άλμπουμ.