Κατάθλιψη: Η διατροφή που μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο

Κατάθλιψη: Η διατροφή που μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο

Νέα έρευνα σε πάνω από 10.000 υγιείς Ισπανούς για μια περίοδο 6 ετών, διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση ενός διατροφικού μοντέλου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί επιστήμονες κατέγραψαν αναλυτικά τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων και αξιολόγησαν τα αποτελέσματα παρακολουθώντας συγχρόνως τα άτομα αυτά.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την κατανάλωση σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα σε σύγκριση με τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, την πρόσληψη αλκοόλ, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος, οσπρίων, φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, δημητριακών και ψαριών.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr