Ξηροί καρποί: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καρκίνου & πρόωρου θανάτου

Ξηροί καρποί: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καρκίνου & πρόωρου θανάτου

Οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μόνοι ή ως μέρος γλυκών και φαγητών, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο εξίσου θρεπτικό με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου (ICL) και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νορβηγίας, οι οποίοι εξέτασαν συνδυαστικά τα ευρήματα 29 προγενέστερων μελετών με σχεδόν 820.000 εθελοντές, επιβεβαιώνει τα οφέλη των ξηρών καρπών για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr