Το viral video στο TikTok που θα σε κάνει να πλένεις πιο συχνά τις μαξιλαροθήκες σου

Το viral video στο TikTok που θα σε κάνει να  πλένεις πιο συχνά τις μαξιλαροθήκες σου
Unsplash

Μία γκουρού σε θέματα καθαριότητας λέει ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν καθαρίζουμε αρκετά τις μαξιλαροθήκες μας, παρά το γεγονός ότι η καθαρή επιφάνεια είναι το κλειδί για «καθαρότερο δέρμα και καλύτερη αναπνευστική υγεία».

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τα σπίτια μας καθαρά και τακτοποιημένα, και ένα πολύ σημαντικό μέρος για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της καθαριότητας είναι η κρεβατοκάμαρα, καθώς συχνά θεωρείται ως καταφύγιο και ο νούμερο 1 χώρος ανάπαυσης. Ένα καθαρό κρεβάτι δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για έναν ποιοτικό ύπνο και χαλάρωση, αλλά σύμφωνα (και) με μία γκουρού καθαριότητας είναι υψίστης σημασίας και για την υγεία μας.

Οι μαξιλαροθήκες έρχονται σε στενή επαφή με το πρόσωπό μας σε καθημερινή βάση και σύμφωνα με τη χρήστη του TikTok Chantel Mila, το να πλένουμε και να αλλάζουμε πιο συχνά τις μαξιλαροθήκες μας είναι το «κλειδί για καθαρότερο δέρμα και καλύτερη υγεία του αναπνευστικού».

Η γκουρού της καθαριότητας μοιράστηκε τη συμβουλή της σε ένα viral βίντεο, στο οποίο λέει ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν πλένουμε τις μαξιλαροθήκες μας όσο συχνά θα έπρεπε.

Εξηγώντας περαιτέρω, η Chantel -που δημοσιεύει με το όνομα χρήστη @Mama_mila_- προέτρεψε τους followers της να ακούνε τις συμβουλές της και να πλένουν τις μαξιλαροθήκες τους πιο συχνά τονίζοντας: «Αυτή είναι η φιλική υπενθύμισή μου προς εσάς. Οι μαξιλαροθήκες συσσωρεύουν ιδρώτα και λίγδα που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στο δέρμα και αλλεργίες».

Μία μεγάλη αλήθεια για τα καλτσάκια και τι θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τους προσεχείς μήνες

Η Chantel επεσήμανε στο κοινό του TikTok ότι το πλύσιμο των μαξιλαροθηκών κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες είναι σημαντικό χρησιμοποιώντας ένα απαλό υγρό απορρυπαντικό και δύο έως τρεις σταγόνες λάδι ευκαλύπτου για απαλλαγή από τυχόν αλλεργιογόνα ή ακάρεα σκόνης. Η ειδικός καθαριότητας είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό, καθώς αυτό μπορεί να αφήσει υπολείμματα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα. Προτιμήστε καλύτερα το λευκό ξύδι».

Το κοινό του TikTok ενθουσιάστηκε από τη συμβουλή, αν και κάποιοι ανησυχούσαν ότι το ξύδι θα μπορούσε να αφήσει μια άκρως ενοχλητική μυρωδιά. Ωστόσο, η Chantel επέμεινε ότι «καθαρίζει σχολαστικά και αφήνει τα ρούχα σας να μυρίζουν εκπληκτικά».

Σε άλλα βίντεο, η Chantel φαίνεται να δείχνει στους ακόλουθούς της πώς να διπλώνουν τις χαρτοπετσέτες σαν επαγγελματίες, να κάνουν τα υπνοδωμάτιά τους να μυρίζουν πιο όμορφα και να καθαρίζουν σχολαστικά τα μαξιλάρια τους. Για βαθύ καθαρισμό των μαξιλαριών της, η Chantel γεμίζει τη μπανιέρα με ζεστό νερό και προσθέτει σκόνη ρούχων με ενισχυμένη αφαίρεση λεκέδων. «Τα μαξιλάρια παγιδεύουν τόσο πολύ ιδρώτα, βρωμιά και λίγδα, οπότε ο βαθύς καθαρισμός τους μια φορά το χρόνο βοηθά στον καθαρισμό όλης αυτής της συσσώρευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Το Tik Tok σου βρήκε έναν εναλλακτικό τρόπο για να καταπολεμήσεις τον πονοκέφαλο

IMG_2069.jpeg