Νύστα μη μας έρθει, μακάρι;Το εύκολο συμπέρασμα για το χασμουρητό της Σάττι στο Ισραήλ προβληματίζει

Νύστα μη μας έρθει, μακάρι;Το εύκολο συμπέρασμα για το χασμουρητό της Σάττι στο Ισραήλ προβληματίζει

Η απάντηση της ελληνικής αποστολής στην απαξιωτική αντίδραση που χρέωσαν στην Μαρίνα Σάττι την ώρα που έκανε δηλώσεις η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan. «Δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει την εκπρόσωπο του Ισραήλ».

Νύστα μη μας έρθει μακάρι, Πέφτω και κυλιέμαι σαν κουρασμένη και άρρωστη με φαρυγγίτιδα; Δυστυχώς, ειπώθηκαν περισσότερο εικασίες που διχάζουν το κοινό παρά η πιο λογική παράμετρος στο χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ισραήλ μετά τον Β΄Ημιτελικό που διεξήχθη το βράδυ Παρασκευής 9 Μαΐου.

Η Σάττι έφερε πίσω το ενδιαφέρον μας για την Eurovision: Οι αναρτήσεις των διασήμων και η τηλεθέαση

Όπως είναι γνωστό, μετά την πρόκριση των 10 χωρών στον τελικό της Eurovision, ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου όπου οι εκπρόσωποι μίλησαν αναφορικά με το εισιτήριο που εξασφάλισαν για το Σάββατο 11 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια ερώτησης που τέθηκε στην εκπρόσωπο του Ισραήλ, Eden Golan, η Μαρίνα φαίνεται να χασμουριέται και να κάνει διάφορους μορφασμούς μέχρι τελικά που η κάμερα τη δείχνει να αποκοιμιέται στο τραπέζι για δευτερόλεπτα.

Το X (πρώην Twitter) διχάστηκε

Την ώρα που γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Γάζα και που η εκπρόσωπος δέχθηκε γιουχαΐσματα μέσα στην αρένα κατά την ερμηνεία του τραγουδιού της Hurricane πολλοί έσπευσαν να θεωρήσουν πως η Μαρίνα Σάττι στη συνέντευξη Τύπου πήρε ξεκάθαρη πολιτική θέση (αγνοώντας πάντα οι περισσότεροι την κούρασή της).

Πολλοί χρήστες στα social media σχολίασαν ότι ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο η Μαρίνα Σάττι να δείχνει την στήριξή της στην Παλαιστίνη. Άλλοι τάχθηκαν υπέρ και άλλοι κατά.

Ενθουσιασμένο το κοινό στο Malmö Arena με την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι και το Ζάρι μας!

Για κάποιους ό, τι καλύτερο

Και για άλλους απαράδεκτη

Πάντως, στο ότι για όλα έχουμε μια απάντηση αλλά ποτέ στην εξίσωση δεν βάζουμε και το προφανή λόγο X, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει.

Η απάντηση της ελληνικής αποστολής

Η ελληνική αποστολή έδωσε τη δική της εξήγηση που φαίνεται και η πιο λογική. Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο eurovisionfun.com υποστηρίχθηκε πως η Μαρίνα Σάττι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αποστολή και πως αλληλοεπιδρούσε με παρόμοιο τρόπο καθ΄όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόσο με τους καλλιτέχνες όσο και με τους δημοσιογράφους.

Το χασμουρητό και οι μορφασμοί δεν ήταν μόνο την ώρα που έκανε δηλώσεις η Eden -στην οποία και εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό του Σαββάτου.

Τονίστηκε μάλιστα πως αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο θα διαπιστώσει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών. Απέδωσαν μάλιστα το χασμουρητό της Μαρίνας στις πολύωρες πρόβες με αποκορύφωμα την φαρυγγίτιδα που είναι γνωστό πως την ταλαιπωρεί.

Η συμμετοχή της Eden Golan

Μπορεί το Ισραήλ να δέχεται πολλά σχόλια πριν και μετά την πρόκριση στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει το Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας, ωστόσο η Eden Golan φιγουράρει στην πεντάδα των φαβορί.

Παρά τα γιουχαΐσματα μέσα στην αρένα και τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται τις τελευταίες ημέρες κατά του πολέμου στη Γάζα, και που σχεδόν 12.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, διαδήλωσαν στο Μάλμε, η εκπρόσωπος έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους αυτούς που μας ψήφισαν και μας στήριξαν. Είναι πραγματικά τιμή να βρίσκομαι εδώ, στη σκηνή, να ερμηνεύω και να δείχνω τη φωνή μας, να εκπροσωπώ το Ισραήλ με υπερηφάνεια».

Γιάννης Αμπατζίδης: «Θα στοιχίσει στην Ελλάδα βαθμολογικά η συμπεριφορά της Μ. Σάττι»

Πολλές ήταν και οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι και για τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκρισή της.

Ο δημοσιογράφος του «eurovision fun», Γιάννης Αμπατζίδης, σχολίασε και μετέφερε το ρεπορτάζ για την ελληνική αποστολή, μιλώντας στη «Super Κατερίνα».

Δες το βίντεο παρακάτω: