H Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι, το Europapa & άλλες 8 συμμετοχές πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2024

Τζένη Ντεμιράι
H Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι, το Europapa & άλλες 8 συμμετοχές πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2024

H λίστα με τις χώρες που κατάφεραν να πάρουν το χρυσό εισιτήριο του τελικού της Eurovision 2024.

Με τη Μαρίνα Σάττι καιτο «Ζάρι», την Ολλανδία με το «Europapa» και άλλες οχτώ συμμετοχές που κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές των τηλεθεατών τελείωσε ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision 2024 το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου.

Η Λετονία ήταν το αουτσάιντερ που κατάφερε τελικά να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 11 Μαΐου, «παίρνοντας» τη θέση του Βελγίου, το οποίο αν και ήταν εντός 10αδας στα στοιχήματα, τελικά δεν κατάφερε να πείσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η σειρά με την οποία ανακοινώθηκαν οι χώρες που προκρίθηκαν ήταν τυχαία, ενώ η αγωνία για την ελληνική συμμετοχή παρατάθηκε μέχρι τα μισά, αφού ήταν η 6η χώρα που ανακοινώθηκε ότι περνά στον τελικό.

Οι χώρες που κατάφεραν να πάρουν το χρυσό εισιτήριο του τελικού της Eurovision 2024 είναι:

  1. Λετονία
  2. Αυστρία
  3. Ολλανδία
  4. Νορβηγία
  5. Ισραήλ
  6. Ελλάδα
  7. Εσθονία
  8. Ελβετία
  9. Γεωργία
  10. Αρμενία
https://www.instagram.com/p/C6wzYEVicTc/

Τα σχόλια του κοινού για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τους παρουσιαστές

Φυσικά, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το κοινό έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter/X την πρόκριση της ελληνικής συμμετοχής, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε άλλες χώρες που πέρασαν ή αποκλείστηκαν. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού φάνηκε να «αγωνιά» για τη θέση που θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον τελικό, με τους περισσότερους να ευελπιστούν ότι η Μαρίνα θα τραγουδήσει στο δεύτερο μισό του.

Κάποιοι αναφέρθηκαν ακόμα στη δυσαρέσκεια τους σχετικά με το ορατό άγχος της Μαρίνας Σάττι, το οποίο δεν κρύφτηκε κατά τη διάρκεια του act.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που θέλησαν να μιλήσουν για τους δύο παρουσιαστές που έκαναν την αναμετάδοση στην ΕΡΤ, Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα, οι οποίοι για ακόμα μία φορά δεν φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών του κοινού. Τα λάθη τους και οι αστοχίες που παρατηρήθηκαν έκαναν ξανά τον γύρο του διαδικτύου. Η «αγωνία» τους για την πρόκριση της Ιταλίας, για παράδειγμα, αποτέλεσε ένα από τα λάθη που ξίνισαν όσους αγαπούν τον διαγωνισμό, αφού είναι γνωστό ότι Ιταλία περνά απευθείας στον τελικό, ως μία από τις Big Five.