Για να ακούσετε κι εσείς την πιο γλυκιά λέξη του κόσμου: Μαμά

Για να ακούσετε κι εσείς την πιο γλυκιά λέξη του κόσμου: Μαμά

Η νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης ήρθε και στην Ελλάδα.

Η νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με κοριφολλιτροπίνη άλφα, υπόσχεται λιγότερη ταλαιπωρία και καλύτερα αποτελέσματα για τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa), είναι ένας νέος τύπος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης FSH, που είναι μία φυσική ορμόνη που παράγεται από το γυναικείο οργανισμό και διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αυτής ορμόνης είναι πως η δράσης της μπορεί να διαρκέσει συνεχόμενα για επτά ημέρες, με αποτέλεσμα να διατηρεί την ανάπτυξη πολλαπλών ωοθυλακίων. Έτσι λοιπόν χρειάζεται να γίνεται μία μόνο ένεση, αντί για επτά που χρειαζόταν έως σήμερα για τη θεραπεία με γοναδοτροπίνες. Με τον τρόπο αυτό η θεραπεία γίνεται πιο εύκολη (μάλιστα με την κατάλληλη εκπαίδευση κι επίβλεψη του αρμόδιου γιατρού, η ένεση μπορεί να γίνεται από τις ίδιες τις γυναίκες ή τον σύζυγο τους) αποτελεσματική και χωρίς τόσο μεγάλο άγχος.

Επίσης, μελέτες έδειξαν ότι το 38,9% των γυναικών που έλαβαν κοριφολλιτροπίνη άλφα έμειναν έγκυες και πως η συγκεκριμένη θεραπία είχε πολύ καλά αποτελέσματα και σε άλλες παραμέτρους, όπως υψηλό αριθμό ωαρίων και καλή ποιότητα εμβρύων.