Είσαι ευγενικός; Αν ναι σ’ αυτό το μαγαζί θα πίνεις τον καφέ σου με λιγότερο από 2 ευρώ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι ευγενικός; Αν ναι σ’ αυτό το μαγαζί θα πίνεις τον καφέ σου με λιγότερο από 2 ευρώ

Είναι σίγουρα ό,τι πιο έξυπνο έχουμε δει τελευταία

Πόσο δύσκολο σου είναι να πεις ένα καλημέρα, ένα ευχαριστώ και ένα παρακαλώ όταν παραγγέλνεις τον καφέ σου; Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου τρόπους σε αυτούς που τους εξυπηρετούν, τότε σίγουρα θα πληρώσεις πολύ ακριβά αυτόν τον καφέ.

Και θα σου πούμε ευθύς αμέσως γιατί! Το Cups Coffee and Tea, μία μικρή επιχείρηση στο Roanoke της Virginia, βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο, για να κάνει τους ανθρώπους να αποκτήσουν καλούς τρόπους και να είναι ευγενικοί.

Ο Austin Simms λοιπόν, έβαλε μία ταμπέλα έξω από το μαγαζί του, η οποία έγραφε πως όσο πιο ευγενικά ζητάς τον καφέ σου, τόσο πιο φθηνά θα τον πληρώσεις. Δηλαδή αν πας και πεις «Έναν μικρό καφέ», η τιμή είναι 5 δολάρια (περίπου 4.70 ευρώ δηλαδή), εάν πεις «έναν μικρό καφέ παρακαλώ», η τιμή είναι στα 3 δολάρια (περίπου 2.70 ευρώ), ενώ εάν πεις «Καλημέρα έναν μικρό καφέ παρακαλώ», τότε η τιμή του φτάνει στα 1,75 δολάρια (κάτι παραπάνω από 1,50 ευρώ δηλαδή).

PAMrvHGl

Ο καταστηματάρχης ανέφερε σε τοπικά νέα: «Αποφάσισα να το κάνω αυτό επειδή ήθελα να «λύσω» όλες τις αδικίες που γίνονται στον κόσμο, ξεκινώντας από το να κάνω τους ανθρώπους να αποκτήσουν περισσότερους καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να συνειδητοποιήσουν, πως και εμείς που δουλεύουμε πίσω από τον πάγκο είμαστε άνθρωποι».

Ήταν ομολογουμένως πολύ έξυπνη κίνηση, δεν συμφωνείτε;