To Westworld είναι η τηλεοπτική σειρά που θα σε κάνει να «κολλήσεις»

Ερμιόνη Σαρρή
To Westworld είναι η τηλεοπτική σειρά που θα σε κάνει να «κολλήσεις»

Έχεις ποτέ φανταστεί διαφορετικά τον κόσμο μας; Τι θα γινόταν αν υπήρχαν ρομπότ- καουμπόιδες; Αν άρχιζαν να έχουν συναισθήματα; Αν σου επιτίθονταν όταν δεν τον περίμενες; Και όμως, στο Westworld η σκοτεινή πραγματικότητα είναι πιο τρομαχτική από τη φαντασία!

Αν έχεις δει την ομότιτλη ταινία του Michael Crichton το 1973, από την οποία είναι εμπνευσμένη η σειρά, ίσως έχεις μια γεύση για το τι θα παρακολουθήσεις. Δεν πρόκειται για ένα απλό συνηθισμένο γουέστερν αλλά για ένα sci-fi thriller με τη πιο συναρπαστική και πρωτότυπη πλοκή που έχεις συναντήσει! Ας δούμε, όμως, γιατί κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από μεγάλα μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Westworld προβάλλεται και στην Ελλάδα από τα Novacinema κάθε Κυριακή στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα με την Αμερική, και σε Prime Time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00 στο Novacinema4HD. Δεν αντέχεις τα ξενύχτια; Τώρα με την υπηρεσία Nova On Demand μπορείς να απολαμβάνεις την πιο πολυσυζητημένη σειρά όποια μέρα και ώρα θέλεις εσύ, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, για να ανακαλύψεις έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από αυτόν που έχεις συνηθίσει! Το Westworld θα σε μεταφέρει σε ένα θεματικό πάρκο αναψυχής και θα σε ταξιδέψει στην εποχή της άγριας Δύσης και του μέλλοντος. Εκεί, οι επισκέπτες γνωρίζουν από κοντά ανθρωπόμορφα ρομπότ, τα οποία είναι ακίνδυνα και βρίσκονται στον χώρο για να πραγματοποιούν οποιαδήποτε επιθυμία τους, από σεξουαλικές επαφές έως μάχες μέχρι τελικής πτώσεως. Τα πάντα είναι λεπτομερώς σχεδιασμένα από τον Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins), ο οποίος διαμορφώνει όπως επιθυμεί αυτόν τον κόσμο!

Το ταξίδι σε έναν σκοτεινό φανταστικό κόσμο ξεκινά…

Η πλοκή αρχίζει να αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον όταν δύο φίλοι αποφασίζουν να επισκεφτούν το πάρκο. Τότε, ένα αναπάντεχο συγκλονιστικό γεγονός δίνει μία νέα τροπή στην ιστορία. Ένας περίεργος ιός επιτίθεται στο σύστημα και προκαλεί αλλαγές στη συμπεριφορά των ρομπότ που ξαφνικά γίνονται βίαια. Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο των ανθρώπων όλο και περισσότερο…

Η αγωνία κορυφώνεται με την εμφάνιση του Gunslighter. Ο τεχνητός καουμπόι είναι προγραμματισμένος να μάχεται μέχρι τελικής πτώσεως. Τι γίνεται όμως όταν οι ρόλοι αλλάζουν; Όταν εκείνος θα αρχίσει να σκοτώνει ανθρώπους; Κανείς δεν είναι ικανός τον σταματήσει…

Ο Anthony Hopkins δεν είναι οι μόνος αξιόλογος ηθοποιός. Η σειρά έχει ένα από τα καλύτερα καστ με ονόματα γνωστών αστέρων να παρελαύνουν στους τίτλους: Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Simon Quarterman, Angela Sarafyan, Luke Hemsworth και Clifton Collins, Jr. οι οποίοι υποδύονται μοναδικά μερικούς από τους χαρακτήρες της σειράς. Ο δημιουργός Jonathan Nolan σε συνεργασία με τους Lisa Joy, J. J. Abrams και Bryan Burk υπογράφουν και εγγυώνται το αποτέλεσμα.

Η μουσική είναι κάτι ακόμα που θα ξεχωρίζει καθώς τα περισσότερα τραγούδια είναι προσωπική επιλογή του Nolan. Παρακολούθησε προσεκτικά τα επεισόδια για να ακούσεις ορχηστρικές βερσιόν του «Paint it Black» των Rolling Stones και του «Black Hole Sun» των Soundgarden! Δεν τα πρόσεξες; Με το Rewind μπορείς να γυρίσεις πίσω τη σειρά και να ξαναδείς τη σκηνή που θέλεις ενώ με τα Pause & Play έχεις τη δυνατότητα να σταματάς και να συνεχίζεις το πρόγραμμα όποτε θέλεις!

Και το καλύτερο; Μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ταινιοθήκη, εγγράφοντας κάθε επεισόδιο του Westworld και άλλων σειρών και ταινιών που θέλεις να απολαμβάνεις ξανά και ξανά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προγραμματίσεις την εγγραφή τους στον σκληρό σου δίσκο με τη δυνατότητα REC. Δες το τρέιλερ εδώ για να πάρεις μία γεύση για μία από τις καλύτερες σειρές που θα δεις φέτος.