Έτοιμη για το επόμενο ταξίδι σου; Αυτή είναι η ιδανική εβδομάδα για να κλείσεις αεροπορικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έτοιμη για το επόμενο ταξίδι σου; Αυτή είναι η ιδανική εβδομάδα για να κλείσεις αεροπορικά

Τι περιμένεις λοιπόν;

Δύο ακόμη εβδομάδες μένουν μέχρι να τελειώσει κι επίσημα το καλοκαίρι και η αλήθεια είναι πως έχουμε ήδη αρχίσει να νιώθουμε μια κάποια νοσταλγία. Και μπορεί να έχεις την αίσθηση πως οι επόμενες διακοπές (οι καλές, οι καλοκαιρινές) βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά, πριν καλά καλά το καταλάβεις όμως θα έχουν έρθει και θα ψάχνεις πιο νησί θα σε φιλοξενήσει.

Αν πάλι έχουν περισσέψει ημέρες από την άδεια σου και σκοπεύεις να πας διακοπές λίγο πιο σύντομα, τότε θα πρέπει να ξέρεις ποια είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια. Σύμφωνα λοιπόν με την ετήσια έκθεση του Hipmunk, υπάρχει μία συγκεκριμένη εβδομάδα κατά την οποία μπορείς να κλείσεις τα εισιτήρια σου με την καλύτερη προσφορά που μπορείς να βρεις.

Τα δεδομένα αυτά λοιπόν έδειξαν πως οι ταξιδιώτες αγοράζουν τα εισιτήρια τους την εβδομάδα μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Κι ενώ φαίνεται πολύ λογικό να κλείσεις νωρίτερα εισιτήρια για να εξοικονομήσεις χρήματα, η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ταξιδιωτών περιμένει ως τον Οκτώβριο ή και λίγο αργότερα για να κλείσει πτήσεις. Οπότε αν σκοπεύεις να πας κάπου εκτός Ελλάδας τα Χριστούγεννα, να έχεις στο νου σου αυτές τις ημερομηνίες.