Ο Jean Paul Gaultier αποχωρεί αλλά ο Balenciaga επιστρέφει!

Κάππη Μελίνα
Ο Jean Paul Gaultier αποχωρεί αλλά ο Balenciaga επιστρέφει!

Και αυτή η επιστροφή θα συζητηθεί πολύ!

Ο 38χρονος art director του οίκου, Demna Gvasalia φαίνεται πως θέλει να ξαναδώσει στον Balenciaga την παλιά αίγλη που είχε τότε που ο Cristobal Balenciaga σχεδίαζε της Υψηλής Ραπτικής δημιουργίες του εκπλήσσοντας ακόμα και couturiers όπως ο Dior και η Coco Chanel, στο πάνθεον των οποίων άνηκε και εκείνος.

«Η Υψηλή Ραπτική είναι στις βάσεις αυτού του οίκου. Γι' αυτό και θέλω να τη φέρω πίσω. Για μένα είναι μία ανεξερεύνητη μορφή δημιουργικής ελευθερίας και μία πλατφόρμα για καινοτομίες. Δεν προσφέρει μόνο μια διαφορετική οπτική και διαφορετικές δυνατότητες, φέρνει επίσης ένα μοντέρνο όραμα για τον οίκο, που προέρχεται από τις ρίζες του» δήλωσε ο Gvasalia και κάπως έτσι μετά από περίπου 60 χρόνια αποχής ο οίκος ανακοίνωσε ότι επιστρέφει τον Ιούλιο στην Haute Couture με την επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού!


https://www.instagram.com/p/Bv4B_m5Hb7Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγες μέρες λοιπόν πριν το τελευταίο fashion show του Jean Paul Gaultier ο Balenciaga φαίνεται έτοιμος να κάνει δυναμική επιστροφή με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τον ακολουθούν να αδημονούν και όχι άδικα. Μπορεί η fast fashion να έχει κατακλύσει τον χώρο της μόδας αλλά η Haute Couture θα είναι πάντα ο λόγος για τον οποίο θεωρούμε τα ρούχα μορφή τέχνης γεμάτα χρώματα και συναισθήματα αποτυπωμένα πάνω σε μοναδικά και καλοραμμένα υφάσματα!


https://www.instagram.com/p/Bf6l6-_FEsA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία και ανυπομονησία το show του Ιουλίου που είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα περιλαμβάνει Cocoon coats και υπέροχα φορέματα που θα έχουν επιρροές από την ‘50s αισθητική του θρυλικού Cristobal Balenciaga!

Διάβασε ακόμα:La Fin! Αποχωρεί από τη βιομηχανία της μόδας ο Jean Paul Gaultier