Τα ωραιότερα Σου με κρέμα λεμονιού! Η συνταγή που θα λατρέψεις

Κάππη Μελίνα
Τα ωραιότερα Σου με κρέμα λεμονιού! Η συνταγή που θα λατρέψεις

Από τον chef Κωνσταντίνο Γατόπουλο!

Τα Χριστούγεννα τα λάτρευα από μικρή και τα φετινά ήταν από τα πιο γλυκά κυριολεκτικά και μεταφορικά! Μετά από ένα υπέρχο γεύμα ακολούθησε ένα συγκλονιστικό γλυκό γευστικό, ελαφρύ και δροσιστικό! Το προφιτερόλ σοκολάτας από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου ήταν το αγαπημένο μου γλυκό, φέτος λοιπόν, ανακάλυψα μια νέα πρόταση για να φας τα σου, εξίσου απολαυστική αλλά με λιγότερες θερμίδες!

Και επειδή τα καλά πράγματα είναι για να τα μοιράζεσαι, ζήτησα τη συνταγή από τον καλό μου φίλο και chef Κωνσταντίνο Γατόπουλο! Ωστόσο, αν αγαπάς τα γλυκά με σοκολάτα κράτησε αυτή τη συνταγή για το προφιτερόλ σου ή για όποια άλλη γλυκιά δημιουργία με σου σου έρθει στο μυαλό!

Ζύμη Σου

Υλικά

• 80 γρ. γάλα
• 80 γρ. νερό
• αλάτι 1 πρεζα
• 75 γρ. βούτυρο
• 115 γρ. αλεύρι σκληρό
• 150 γρ. αβγά

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο και λίγο αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε σε μία δόση το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σχηματιστεί μια μάζα που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, για 3 λεπτά περίπου.

Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν προσθέσουμε το επόμενο και ελέγχοντας την πυκνότητα της ζύμης.

Μόλις η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει εύκολα από το φτερό, σταματάμε την προσθήκη αβγών.

Με σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε τα σου στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ⁰C μέχρι να χάσουν το κίτρινο χρώμα τους οι ρωγμές που θα δημιουργηθούν πάνω στα σου.

Θα χρειαστούν 35 λεπτά περίπου.

IMG 3067


Κραολίν

Υλικά
Βούτυρο 75 γραμμάρια
Ζάχαρη Καστάνη 90 γραμμάρια
Αλεύρι 90 γραμμάρια

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, μόλις μαλακώσει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με φουε (σύρμα), στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί.

Τέλος, το τυλίγουμε με μια λαδόκολλα σε μικρούς κυλίνδρους και το βάζουμε για 5-7 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει για να μπορούμε να το κόψουμε σε στρογγυλές φέτες και να τα βάζουμε πάνω στα σουδάκια πριν το ψήσιμο.


Κρέμα λεμόνι

Υλικά

200 γρ χυμό λεμόνι
200 γρ αβγό
200 γρ ζάχαρη
240 γρ βούτυρο
5 γρ φύλλο ζελατίνης

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το χυμό λεμόνι και το ενσωματώνουμε στη ζάχαρη με τα αβγά που τα έχουμε ανακατέψει καλά πριν.

Το βάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια με μαρίζ μέχρι να φτάσει 82 βαθμούς. Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και περνάμε την κρέμα από ένα σουρωτήρι. Έπειτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και μόλις η θερμοκρασία πέσει στους 43 βαθμούς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

unnamed.jpg

Ανυπομονώ για τις φωτογραφίες σας μόλις τα φτιάξετε!

Βρες με και στο Instagram !

Διάβασε ακόμα «Ο τρόπος για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα ατομικά γαλακτομπούρεκα»