Η Taylor Swift πίνει 10 μπουκάλια νερό την ημέρα - Εσύ τι πρέπει κάνεις για να είσαι fit;

Η Taylor Swift πίνει 10 μπουκάλια νερό την ημέρα - Εσύ τι πρέπει κάνεις για να είσαι fit;

Η αλήθεια είναι πως όταν επιθυμείς να αλλάξεις το σώμα σου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, όπως η άθληση και η ψυχολογία σου.

Καθοριστικής σημασίας βεβαίως, είναι και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, που θέλοντας και μη, αποτελεί το «κλειδί» της ευεξίας σου, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής.

Επομένως, αν μπορώ να σου δώσω μία συμβουλή, Queenette, για πιο ορατά αποτελέσματα στο σώμα σου, είναι να θέσεις σε προτεραιότητα τη σωστή διατροφή… πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σου. Ο λόγος είναι πως ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, η διατροφή είναι ικανή να προσφέρει πολλά οφέλη σχετικά με την άσκηση, όπως τη διατήρηση της ενέργειάς σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης, την πρόληψη των τραυματισμών, την αποκατάσταση των μυών και την εμφάνιση αποτελεσμάτων στη δύναμη και την αντοχή σου.

Ακόμη λοιπόν και εάν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να βελτιώσεις τη διατροφή σου, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας, συνέχισε να διαβάζεις και πολύ γρήγορα θα ανακαλύψεις συμβουλές και διατροφικά tips, σχετικά με το τι πρέπει να τρως πριν από την προπόνηση, αλλά και μετά το τέλος της άσκησής σου, ώστε να δεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οι ωφέλιμες τροφές πριν την προπόνηση

Αν ψάχνεις έναν τρόπο, έτσι ώστε να πιάσουν τόπο οι ώρες που περνάς στο γυμναστήριο καθημερινά, πρέπει να σκεφτείς τι θα περιλαμβάνει το διατροφικό σου μενού πριν την προπόνησή σου. Το να καταναλώνεις ένα ισορροπημένο γεύμα, που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και υγιές λίπος, περίπου 3-4 ώρες πριν από την προπόνηση, θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα πλησιάζει η ώρα της προπόνησής σου, θυμήσου πως η επιλογή ενός ελαφρύτερου σνακ είναι το «κλειδί» για να αποφύγεις τις κράμπες ή την αίσθηση της ατονίας. Γι’ αυτό, φρόντισε να επιλέξεις τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες. Και για εσένα, που δεν είσαι expert σε θέματα διατροφής, ιδού μερικές ιδέες για σνακ που περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία:

  • Μήλο
  • Μπανάνα και φυστικοβούτυρο
  • Τοματίνια και χούμους
  • Μούρα και γιαούρτι
  • Καρότα

Φυσικά, εάν το snacking πριν την προπόνηση δεν είναι το αγαπημένο σου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρκεί να είσαι καλά ενυδατωμένη, έτσι ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις σε κάθε πρόκληση που θα σου βάλει ο coach σου.

Οι ωφέλιμες τροφές μετά την προπόνηση

Ο στόχος ενός γεύματος ή σνακ, μετά την προπόνηση, είναι να ανεφοδιαστεί με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ο οργανισμός σου. Ιδανικά, λοιπόν, το γεύμα αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες για να δώσουν πίσω στο σώμα σου την απαιτούμενη ενέργεια, πρωτεΐνες για να ανασυντάξουν τον μυϊκό ιστό σου και καλό λίπος, ώστε να προστατευτούν τα κύτταρά σου. Εάν ωστόσο, δεν προλαβαίνεις να λάβεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα μετά την προπόνησή σου, επίλεξε ένα γρήγορο σνακ. Μερικές ιδέες για γεύματα μετά την άσκηση είναι:

  • Smoothie με μούρα, σκόνη πρωτεΐνης, σπόρους chia και φυλλώδη λαχανικά
  • Πλιγούρι βρώμης με βούτυρο ξηρών καρπών και φέτες μπανάνας
  • Τορτίγια ολικής αλέσεως με αβοκάντο, ψιλοκομμένο κοτόπουλο και πιπεριές
  • Καστανό ρύζι με κοτόπουλο, ψάρι ή τόφου και λαχανικά stir-fry
  • Ψητή γλυκοπατάτα, χόρτα, μαύρα φασόλια και dressing κόλιαντρο με αβοκάντο
  • Κράκερ ολικής αλέσεως και τονοσαλάτα με ελαιόλαδο και μαγιονέζα

Η σημασία της ενυδάτωσης

Σίγουρα, θα το έχεις ακούσει ξανά και ξανά, ωστόσο η ενυδάτωσή σου είναι το πιο σημαντικό «κομμάτι» ενός υγιούς οργανισμού, ενώ δεν είναι ψέμα πως τα οφέλη του νερού έχουν αντίκτυπο και στην ψυχική σου υγεία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός πως η αγαπημένη σου Taylor Swift, που φροντίζει τη σωματική της κατάσταση, έχει επιλέξει να πίνει 10 μπουκάλια νερό την ημέρα. Τι κι αν εσύ, δεν μπορείς καθημερινά να καταναλώνεις τόσο μεγάλη ποσότητα νερού, ένας καλός «κανόνας» που πρέπει να ακολουθείς είναι να καταναλώνεις έστω εννέα ποτήρια νερό την ημέρα. Αναρωτιέσαι για ποιον λόγο; Μάθε πως η σωματική δραστηριότητα αυξάνει τις ανάγκες σου για ενυδάτωση, καθ’ όλη τη διάρκεια της everyday routine σου.

Αν δεν έχεις χρόνο για χάσιμο μέσα στην καθημερινότητά σου, αλλά θέλεις να απολαμβάνεις πλούσια και θρεπτικά γεύματα πριν και μετά την προπόνησή σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επενδύσεις σε λίγα και αγνά συστατικά και να δημιουργήσεις με αυτά συνδυασμούς, που θα χαρίζουν στον οργανισμό σου ό,τι χρειάζεται, για ένα 24ωρο γεμάτο ενέργεια, δηλαδή βιταμίνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες! Είσαι έτοιμη;