«Το δικό μας δέντρο»: Μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο PIERCE

«Το δικό μας δέντρο»: Μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο PIERCE

Μία γιορτή από μαθητές για μαθητές, με σκοπό τη δημιουργία νέων υποτροφιών

Περισσότεροι από 800 καλεσμένοι γιόρτασαν μαζί με τους μαθητές του PIERCE, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Το δικό μας δέντρο». Το bazaar και η γιορτή διοργανώθηκαν από τις μαθητικές κοινότητες του σχολείου για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών, που υποστηρίζει οικονομικά φέτος περίπου 400 μαθητές του PIERCE.

Στην είσοδο του PIERCE, τους καλεσμένους περίμενε ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο χωριό, με ζεστό κρασί gluhwein, παραδοσιακές λιχουδιές από διάφορες γωνιές του κόσμου κι ένα ολοζώντανο bazaar: οι μαθητές του PIERCE πίσω από τους πάγκους προωθούσαν δυναμικά, με χαμόγελα και φωνές, τη δημιουργική «πραμάτεια» τους από μοναδικά χειροποίητα στολίδια, κοσμήματα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, όλα φτιαγμένα από την κοινότητα του Κολλεγίου.

Το ζεστό κλίμα της υποδοχής ακολούθησε μία φαντασμαγορική γιορτή στο θέατρο του PIERCE. Η σκηνή γέμισε από ξωτικά και χριστουγεννιάτικες μουσικές από τη χορωδία και την ορχήστρα του PIERCE. Σε αυτό το μαγικό παραμύθι, το χθες και το σήμερα συναντήθηκαν στη σκηνή: Η υποβλητική αφήγηση της Σταχομαζώχτρας του Παπαδιαμάντη συνοδεύτηκε από τη γλυκιά μελωδία του βιολιού και τα παραδοσιακά κάλαντα έσμιξαν με τις jazz νότες της ορχήστρας, σε μία παράσταση χαρούμενη και συνάμα συγκινητική. Η γιορτή απογειώθηκε όταν ανέβηκε στη σκηνή η Γενική Διευθύντρια του PIERCE, κ. Όλγα Julius, για να δώσει τις πιο «μελωδικές» ευχές, καθώς τραγούδησε με τη συνοδεία της χορωδίας το «White Christmas», την ώρα που στη σκηνή χιόνισε ολόλευκες νιφάδες.

Μετά το τέλος της γιορτής, μικρά «ξωτικά» κάλεσαν το κοινό στο προαύλιο, όπου οι καλεσμένοι παρακολούθησαν ένα χορευτικό τελετουργικό στόλισμα, το οποίο επιμελήθηκε σκηνοθετικά η χορογράφος-σκηνοθέτις Αποστολία Παπαδαμάκη. Τα λαμπιόνια φώτισαν τα γύρω δέντρα και το δικό μας δέντρο, η ελιά που δεσπόζει στο κέντρο του προαυλίου, στολίστηκε με ευχές.

Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν προϊόντα και υπηρεσίες και το ποσό των 30.000€, το οποίο θα διατεθεί για τη δημιουργία νέων υποτροφιών για μαθητές του PIERCE.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ευχαριστεί ολόθερμα όλους όσους υποστήριξαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, τη δουλειά και τη συνδρομή τους, ζωντανεύοντας για ακόμη μία φορά το ρητό που αποτελεί το ιστορικό μότο του Κολλεγίου: Να υπηρετεί και να μην υπηρετείται (Non ministrari sed ministrare).