ΙΕΚ ΑΚΜΗ: «Βγάλαμε γλώσσα για καλό σκοπό»

ΙΕΚ ΑΚΜΗ: «Βγάλαμε γλώσσα για καλό σκοπό»

Ο Τομέας Νοσηλευτικής & Μαιευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε συνεργασία με το Doctoranytime ( www.doctoranytime.gr ) και το «Χάρισε Ζωή» - Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), «έβγαλαν γλώσσα» για καλό σκοπό!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 039ec


Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σπουδαστές του Τομέα Νοσηλευτικής & Μαιευτικής ενημερώθηκαν για την ασθένεια του μυελού των οστών από εισηγητές του Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π., ευαισθητοποιήθηκαν και τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν τι σημαίνει να είσαι δότης μυελού των οστών!


Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας στους σπουδαστές την αξία του εθελοντισμού και της συμμετοχής, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι απλή και έχει τη δύναμη να σώσει τη ζωή συνανθρώπων μας, οι οποίοι νοσούν.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 1a162


Το δικό της θετικό μήνυμα στην εκδήλωση έδωσε με την παρουσία της και τη συμμετοχή της, η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία βρέθηκε δίπλα στους σπουδαστές και τους ενημέρωσε για το πώς μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών, αφού ακολουθήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ 30369


Το δικό τους παρών έδωσαν η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος και η παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια πάλης Μαρία Χριστοφορίδη, όπου ο καθένας από την πλευρά του έγινε κοινωνός της καμπάνιας #vgazumeglwssa #giakaloskopo, που ξεκίνησε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΧΙΛΑΚΗ 9add9
ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 32a4c


Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία, να πραγματοποιήσουν λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα), πλήθος από τους σπουδαστές συμπλήρωσαν αιτήσεις προκειμένου να ελεγχθούν από το ΄΄ Χάρισε Ζωή ΄΄ για το αν μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών ενώ όλοι έγιναν μέρος ενός πολύ ισχυρού μηνύματος ζωής, που διαδόθηκε έντονα από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και των φωτογραφιών που αναρτήθηκαν εκείνη την ημέρα, με το hashtag #vgazumeglwssa!


www.iek-akmi.edu.gr | www.facebook.com/iekAKMIedu

DPG Network