Τα καλύτερα εστιατόρια για vegetarian και vegan

Τα καλύτερα εστιατόρια για vegetarian και vegan

Σκληρές εικόνες από βασανισμένα ζώα, σοκαριστικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καμπάνιες υπέρ της υγιεινής διατροφής ωθούν όλο και περισσότερο κόσμο στη χορτοφαγία. Δεν πρόκειται για μια νέα μόδα, αλλά για έναν τρόπο ζωής που στρέφεται κατά της κατανάλωσης κρέατος και κάθε είδους ζωικού προϊόντος. Και αν νομίζετε ότι τα vegan πιάτα είναι βαρετά, ξανασκεφτείτε το. Τα εστιατόρια της πόλης προσφέρουν αμέτρητες επιλογές εμπνευσμένες από τη μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα αλλά και γευστικές προτάσεις με πολλή φαντασία που θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα και θα σας προσφέρουν ισορροπημένες διατροφικές λύσεις. Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε από vegan εστιατόρια μέχρι φαλαφελάδικα, τα οποία έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε κάθε γειτονιά.

Avocado

Το μικρό εστιατόριο στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα στηρίζει τη φιλοσοφία της χορτοφαγίας και αυτό φαίνεται τόσο στα πιάτα όσο και στη διακόσμηση του χώρου. Ένα ήρεμο περιβάλλον με μαξιλάρες, ξύλινα τραπέζια, πράσινα χρώματα και μικρά αγαλματάκια του Βούδα προσφέρει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το γεύμα σας. Το μενού ανανεώνεται συχνά και περιλαμβάνει συνταγές φτιαγμένες από φρέσκες πρώτες ύλες. Θα βρείτε ελληνικές γεύσεις αλλά και έθνικ πιάτα όπως εξαιρετικές σούπες, χορτοφαγικά μπέργκερ, πίτσα με αβοκάντο και ζύμη ολικής άλεσης. Η συνταγή που ξεχωρίζει είναι το Zen Tempeh με noodles ρυζιού, μπιζέλια, κόκκινο κάρι, τζίντζερ και γνήσιο tempeh. Επίσης, δοκιμάστε το Macro Plate που περιέχει καστανό ρύζι, γλυκοπατάτα, εποχιακά λαχανικά, τοφού, τζίντζερ και σησαμέλαιο. Συνοδεύστε το με έναν χυμό ή smoothie από φρούτα και λαχανικά. (Νίκης 30, Σύνταγμα).

Γη

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο ναός των vegan καθώς προσφέρει ωμά ή ήπια θερμικά επεξεργασμένα πιάτα. Ανακαλύψτε ευφάνταστες δημιουργίες φτιαγμένες από υλικά στην πρωτογενή τους μορφή και ξεφυλλίστε προσεκτικά τον κατάλογο που προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φυτικά τυριά και αγνά προϊόντα της φύσης. Επιπλέον, θα συναντήσετε πιάτα και πολλές γλυκές προτάσεις χωρίς λακτόζη, γλουτένη, κατεργασμένη ζάχαρη και αυγά. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα καφέ με γάλα αμυγδάλου αλλά και τη μπάρα από χουρμάδες, αμύγδαλα και κακάο που θα σας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια και θα τονώσει τον οργανισμό σας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χυμούς από εξωτικά φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές, όπως ιπποφαές και chia. Αξίζει να το επισκεφθείτε ακόμη και αν δεν είστε χορτοφάγος για να δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον με floral καναπέδες και ζεν ατμόσφαιρα. (Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα).

Mama Tierra

Πρόκειται για ένα έθνικ εστιατόριο με ανατολίτικες γεύσεις που προσεγγίζει με επιτυχία πολλές και διαφορετικές κουζίνες. Στο μενού θα συναντήσετε από μπέργκερ λαχανικών και μανιταριών μέχρι φαλάφελ και παέγια με ρύζι με κρόκο Κοζάνης. Ενδιαφέρον πιάτο είναι το ταμπουλέ με βιολογικό πλιγούρι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, ελαιόλαδο και λεμόνι αλλά και η σαλάτα με βιολογική κινόα, ινδικό μάνγκο, βιολογικό αβοκάντο και φρέσκα μυρωδικά. Ολοκληρώστε με το πιο ιδιαίτερο γλυκό: Σύκα μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί, βυθισμένα σε κρέμα από κάσιους, κάρδαμο και σιρόπι αγαύης! (Ακαδημίας 84, Αθήνα).

Rosebud

Ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια για vegan και vegetarian στο Κολωνάκι. Βρίσκεται σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο εμπνευσμένο από μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες όπως ο Πολίτης Κέιν. Εδώ, θα βρείτε τις vegetarian εκδοχές αγαπημένων σας πιάτων υπό τους ήχους jazz μουσικής και θα δοκιμάσετε γευστικές προτάσεις, όπως hot dog από ποικιλία μανιταριών, tofish and chips, μια παραλλαγή του αγγλικού πιάτου με τοφού μαριναρισμένο σε φύκια και τηγανητές πατάτες, σούσι, μεξικάνικες σαλάτες και μουσακά με κιμά βιολογικής σόγιας. (Σκουφά 42, Κολωνάκι).

Αν δεν έχετε χρόνο να απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, πάντα υπάρχουν υγιεινές λύσεις. Δοκιμάστε ένα γευστικό φαλάφελ στο Falafellas στην Αιόλου, στο Nura στο Μεταξουργείο ή στο Not Just Falafel στη Ρόμβης!