Η Αθήνα στο απόλυτο επίκεντρο της παγκόσμιας bar σκηνής από τις 5 έως και τις 9 Νοεμβρίου

Νέλλη Καλαμαρά
Η Αθήνα στο απόλυτο επίκεντρο της παγκόσμιας bar σκηνής από τις 5 έως και τις 9 Νοεμβρίου
GEORGEXIGOS

To Athens Bar Show επιστρέφει και μαζί του φέρνει για πρώτη φορά το Athens Bar Week, τον νέο θεσμό που αναμένεται να συναρπάσει κάθε αληθινό spirit lover.

Δεν υπάρχει κανένας αληθινός λάτρης της τέχνης του μπαρ, των spirits και της διασκέδασης που να μην περιμένει κάθε χρόνο με αγωνία το Athens Bar Show. Τώρα θα μου πεις, «μα απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες» και θα έχεις δίκιο, όμως από το 2010 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, κάθε Athens Bar Show, που γιγαντωνόταν χρόνο με το χρόνο, έφερνε μαζί του, ή έδινε την αφορμή, για συναρπαστικά events στα καλύτερα bar της πόλης, που «καταλαμβάνονταν» από μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας bar σκηνής, φιλοξενούσαν guest shifts από διάσημα μπαρ του εξωτερικού, διοργάνωναν workshops και masterclasses σε συνεργασία με δυνατά spirit brands και πολλά ακόμη. Φέτος λοιπόν όλο αυτό το κλίμα της χαράς και της διασκέδασης στην Αθήνα, τον απόλυτο προορισμό για bar hopping ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο, παίρνει δική του ζωή και γίνεται ένας νέος θεσμός. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

athens_bar_show.jpg

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Athens Bar Show γίνεται και πάλι γεγονός και η μεγάλη «γιορτή» του bartending & spirits’ industry αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της όλα τα βλέμματα στις 7 και 8 Νοεμβρίου, αφού οι δεκάδες εκθέτες, οι χιλιάδες επαγγελματίες της βιομηχανίας από όλο τον πλανήτη, αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της δίνουν για ακόμη μία φορά ραντεβού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν ομιλίες, να παρακολουθήσουν masterclasses, να λάβουν μέρος σε tastings, να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και κυρίως να γνωρίσουν, να γνωριστούν και να μάθουν νέα πράγματα.

athens_bar_show.jpg

Μεταξύ των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων του industry που θα δώσουν το «παρών» βρίσκονται θρυλικά ονόματα, όπως Salvatore Calabrese, Simone Caporale, Robert Simonson, Dorelli Giampero, Massimo La Rocca, Martin Stein, Andrea Jachetta, Jay Gray, Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης και πολλοί ακόμη. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως η είσοδος για το διήμερο του Athens Bar Show επιτρέπεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες, όπως πάντα, όμως φέτος έρχονται παράλληλα και νέες, άκρως συναρπαστικές, δράσεις, που απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους λάτρεις των bar, των spirits και του mixology.

athens_bar_show.jpg

Έτσι, φέτος, για πρώτη χρονιά διοργανώνεται και επίσημα το πρώτο Athens Bar Week και τα κορυφαία bar του κόσμου καταλαμβάνουν την πόλη μας. Καθώς κάθε χρόνο το ενδιαφέρον για το Athens Bar Show μεγαλώνει, αφού κατά διεθνή κοινή παραδοχή πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Bar Shows στον κόσμο με συμμετοχές από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου industry, φέτος κρίθηκε η σωστή χρονιά για να πραγματοποιηθεί η έναρξη ενός νέου θεσμού, που θα μας δίνει την ευκαιρία, σε όλους μας, να μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας από τα χέρια, τα shaker και τα mixing spoons των πιο βραβευμένων bartender από κάθε γωνιά της γης. Το Athens Bar Week ξεκινά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ενώ έρχεται για να ορίσει εκ νέου την έννοια του fine drinking στον απόλυτο προορισμό του bar-hopping: την Αθήνα.

athens_bar_show1.jpg

Για αυτά τα 5 βράδια λοιπόν καθένας από εμάς θα μπορεί να απολαύσει το cocktail του στις πιο βραβευμένες μπάρες της Αθήνας, και συνάμα του πλανήτη, μέσα από δημιουργικά take overs, pop up bars στα πιο απίθανα μέρη, fine dining & drinking tours, masterclasses και guest events χωρίς προηγούμενο. Αν λοιπόν είχες στην bucket list σου να δοκιμάσεις ένα από τα farm-to-glass cocktails του παριζιάνικου Little Red Door (#6 στα World’s 50 Best Bars), στις 6 Νοεμβρίου ο Barney O’ Kane θα κάνει τα μαγικά του πίσω από την μπάρα των δικών μας The Clumsies (#47 World’s 50 Best Bars και “Rémy Martin Legend of the List 2023”), ενώ την ίδια μέρα το διάσημο για τα φουτουριστικά cocktails του Drink Kong προσγειώνεται από τη Ρώμη απευθείας στο νέο και πολυσυζητημένο Feelin’ Good.

athens_bar_show.jpg

Τα διλήμματα συνεχίζονται στις 7 Νοεμβρίου με τους ανατρεπτικούς Matt Whiley από το Re (το bar που έχει ως μότο του “Waste Nothing – Taste Everything”) στο Σύδνεϋ και Luke Whearty από το Byrdi (Australian Cocktail Bar of the Year 2023 και το μόνο αυστραλέζικο bar που μπήκε φέτος στα 100 των World’s 50 Best Bars) της Μελβούρνης να κάνουν guest shift στο Line Athens (#12 των World’s 50 Best Bars και London Essence Best New Opening Award 2023), ενώ στις 8 Νοεμβρίου το Sexy Fish Asian Restaurant που δεν χρειάζεται συστάσεις αφήνει για ένα βράδυ το βροχερό Λονδίνο και κάνει take over στο δικό μας 7 Jokers, που επίσης δεν χρειάζεται καμία σύσταση. Αυτά απλώς ενδεικτικά γιατί στον διαδραστικό χάρτη του Athens Bar Week θα μπεις σε σοβαρά διλήμματα, όπως και εγώ.

abs-webres-57042.jpg

Στις 9 Νοεμβρίου τώρα, πέρα από τα events, θα διοργανωθεί το μεγαλύτερο party της πόλης, το ABW International Closing Party, που σηματοδοτεί και το επίσημο τέλος του Athens Bar Week και προβλέπεται επικό. Η κεντρική αυλή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων θα μεταμορφωθεί από τις 18.30 μέχρι τις 23.30 στο μεγαλύτερο cocktail party stage της πόλης και θα γεμίσει με υπέροχα ποτά από μερικά από τα world’s 50 best εγχώρια και διεθνή bars, street food γεύσεις και μουσικές επιλογές από διάσημους DJs – έκπληξη για μία βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη και θα μας κάνει να λαχταράμε για την επόμενη!

athens_bar_show34.jpg

Να σημειώσουμε πως φέτος στο Bar Show θα συναντήσουμε για δεύτερη χρονιά και το Tomas Estes’ Agave Embassy, αφιερωμένο στη μνήμη του Tomas Estes, της εξέχουσας προσωπικότητας των agave spirits και ένθερμου υποστηρικτή της ελληνικής bar κοινότητας. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες γευσιγνωσίες, σεμινάρια και παρουσιάσεις γύρω από την τεκίλα και τα αποστάγματα αγαύης. Επίσης θα βρούμε το Newcomers Hall, έναν χώρο αφιερωμένο σε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες που παρουσιάζονται στο ABS ή την ελληνική αγορά, αλλά και το Luxury Brands Hall, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα φιλοξενούνται αποκλειστικά premium και ultra-premium προϊόντα, και θα αποτελεί ένα πραγματικά ξεχωριστό experience, με αυστηρά περιορισμένη είσοδο, μόνο για πραγματικούς premium lovers.

BAR.jpg

Να επαναλάβουμε πως η είσοδος στην έκθεση Athens Bar Show επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε επαγγελματίες, ενώ οι εκδηλώσεις του Athens Bar Week, καθώς και το International Closing Party απευθύνονται σε όλους. Η έκθεση «Athens Bar Show» και το «Athens Bar Week» διοργανώνονται από το Bar Academy Hellas. Δεχνάμε πάντα να απολαμβάνουμε υπεύθυνα. Ραντεβού λοιπόν από τις 5 έως και τις 9 Νοεμβρίου στα καλύτερα bar της Αθήνας!