3 νέες ταινίες & 3 σειρές για να ξεχαστείς την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
3 νέες ταινίες & 3 σειρές για να ξεχαστείς την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών μόλις ξεκίνησε και μπορεί να θες κάπως να ξεφύγεις. 3 ταινίες και 3 σειρές, είναι μια σωστή απάντηση.

Μία σωστή movie-tv-buff δεν λογαριάζει από θρησκευτικές γιορτές. Αν είσαι σαν εμάς, οι γιορτές είναι μια ακόμα ευκαιρία για να λιώσεις στο σινεμά ή στην τηλεόραση.

Η Μεγάλη Εβδομάδα, μπορεί να είναι μια περίοδος που θέλει αναστοχασμό και περισυλλογή. Αν είσαι όμως working-girl θα θες -όπως και εμείς- λίγη ψυχαγωγία (λίγο entertainment που λένε και στο χωριό μας) για να συνεχίσεις και να μην δεινοΠαθήσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές νέες ταινίες και σειρές με λίγες σεζόν που θα κάνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών πιο διασκεδαστική.

Succession: Οι 30 καλύτερες ατάκες που μας αποστόμωσαν ή μας έκαναν να πονέσουμε περισσότερο

3 Ταινίες και 3 Σειρές για να περάσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών

Tetris

Ένα αξιοπρεπέστατο δικαστικό, βιογραφικό δράμα που λέει τη μοναδική ιστορία του πώς ένα και μόνο βιντεοπαιχνίδι τρέλανε όλο τον κόσμο: από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία, από την Βρετανία μέχρι την Σοβιετική Ένωση, όλοι ήθελαν ένα κομμάτι του.

Το tetris δεν ήταν ένα οποιοδήποτε βιντεοπαιχνίδι - ήταν ο απόλυτος εθισμός και η ταινία του με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Taron Egerton αφορά τη δημιουργία του παιχνιδιού και θα εμβαθύνει στις νομικές μάχες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για τους τίτλους ιδιοκτησίας του. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

Air

Σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με Όσκαρ Ben Affleck, το "Air" δείχνει την αξιομνημόνευτη συνεργασία μεταξύ του ανερχόμενου Michael Jordan και του άπειρου τμήματος μπάσκετ της Nike. Μια συνεργασία που μεταμόρφωσε το αθλητικό marketing before-it-was-cool δημιυργώντας το εμβληματικό brand των παπουτισών Air Jordan. Με εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το cast (Matt Damon, Viola DavisAffleck, Jason Bateman, Marlon Wayans, Chris Messina και Chris Tucker), είναι δίωρο αβίαστης απόλαυσης για την αποφασιστικότητα μιας μητέρας, μιας μη παραδοσιακής ομάδας και τον ξεκάθαρο στόχο του κέρδους. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Tanweer.

The Super Mario Bros. Movie

Μια ανέλπιστα απολαυστική ταινία που θα διασκεδάσει όχι μόνο όσους μεγάλωσαν με το Super Mario, αλλά και κάθε νεοσύλλεκτο. Αναμειγνύοντας με όσο πιο ποπ τρόπο γίνεται το χιούμορ με τη δράση, καλή αφήγηση και spot-on voicecasts (όπως ο Chris Pratt και ο Jack Black), είναι μια σύντομη (ευτυχώς μιάμιση ώρα!) και ειλικρινής με εαυτό της και το κοινό της, pop-corn ταινία. Το "Super Mario Bros. Movie" προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Yellowjackets

Όταν βγήκε η πρώτη σεζόν του μπήκε σε κάθε λίστα με τις τοπ νέες σειρές της χρονιάς. Ανατριχιαστική αλλά και αστεία, μυστηριώδης αλλά και απλή, ένα σύγχρονο horror με φρέσκα πρόσωπα, επιτυχημένα cast και πρωτότυπη ιστορία που σίγουρα θα σε κάνει να ξεχαστείς για τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, βλέποντας απλά τα πάθη των πρωταγωνιστριών. Η δεύτερη σεζόν του "Yellowjackets" προβάλλεται στην Cosmote TV.

Ted Lasso

Αν δεν θες άλλο να δεινοπαθείς, τότε ο Ted Lasso είναι φίλος σου. Βασικά, ο Ted Lasso θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Η πιο feelgood, ζεστή σειρά, με επίπονες αλήθειες, φρέσκο βρετανικό αλλά και αμερικάνικο χιούμορ, το Ted Lasso μπαίνει εύκολα στις τοπ σειρές που θα βλέπεις ξανά και ξανά. Δεν χρειάζεται να σου πούμε την πλοκή. Απλά μπες AppleTV+, πάτα play και enjoy the ride. Μόνο να έχεις κατά νου ότι η 3η σεζόν που παίζεται τώρα, ίσως να είναι και η τελευταία του.

Perry Mason

Αν για την Μεγάλη Εβδομάδα θες crime-άκι σωστό, τίμιο, σοβαρό, τότε σου έχουμε σειρά από HBO. Ο δεύτερος κύκλος ασχολείται με διαφορετική υπόθεση και ο Matthew Rhys που λατρέψαμε στο "The Americans" έρχεται και πάλι στον ρόλο ενός από τους πιο εμβληματικούς δικηγόρους στην ιστορία της τηλεόρασης. Η σειρά προβάλλεται στο VodafoneTV.

8 Φορές που ταινίες και σειρές δεν φοβήθηκαν να μιλήσουν για τις αμβλώσεις