Succession: Οι 30 καλύτερες ατάκες που μας αποστόμωσαν ή μας έκαναν να πονέσουμε περισσότερο

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Succession: Οι 30 καλύτερες ατάκες που μας αποστόμωσαν ή μας έκαναν να πονέσουμε περισσότερο

Λίγο πριν την επιστροφή του Succession, διαλέγουμε τις καλύτερες ατάκες για να θυμηθούμε ακριβώς το επίπονο και drop-the-mic ύφος της.

Το "Succession" ετοιμάζεται για την αρχή του τέλους του και εμείς θυμόμαστε τις πιο σημαντικές και αποστομωτικές ατάκες που έχουμε ακούσει σε μία από τις πιο επιτυχημένες και ποιοτικές σειρές που παίζονται στη μικρή οθόνη αυτόν τον καιρό.

*Μουσική εισαγωγής από τον Nicholas Britell.

Οι 10 μεγαλύτερες και πιο καυτές τηλεοπτικές επιστροφές που περιμένουμε το 2023

Succession: Πάρε ό,τι είναι δικό σου, αν βρεις τι είναι δικό σου

Η αμερικανική σειρά του ΗΒΟ από τον Jesse Armstrong που έκανε πρεμιέρα το 2018, ετοιμάζεται για την επιστροφή της με τον 4ο και τελευταίο κύκλο, και αν δεν την έχεις δει ακόμα, θα σου λέγαμε πολύ ευγενικά "ξεκίνα την χθες".

Το "Succession" επικεντρώνεται στους Roy, μια πανίσχυρη και πάμπλουτη οικογένεια που κατέχει μια media αυτοκρατορία και το κάθε της μέλος, παλεύει για εξουσία, έλεγχο και αναγνώριση.

Επικεφαλής αυτής της οικογένειας ο αδίστακτος και πανούργος Logan, που έχτισε την αυτοκρατορία του από το μηδέν και ενώ γνωρίζει ότι η δύση του δεν είναι μακριά, σαν γνήσιος αυτοκράτορας κατακτητής, δεν αφήνει τα ηνία εύκολα και σίγουρα όχι πριν βεβαιωθεί ότι η "διαδοχή" θα πάει σε καλά χέρια που αντέχουν, ματώνουν και δεν φοβούνται να χτυπήσουν ή να χτυπηθούν.

Succession: Η οικογένεια Roy θα βγάλει βασιλιά και θα μας αποχαιρετήσει οριστικά

Succession: Κάθε οικογένεια… με τις παραδόσεις της

Στην αρένα της διαδοχής τα τέσσερα παιδιά του: ο Kendall, η Shiv, ο Roman και ο Connor, που διεκδικούν την έγκριση του πατέρα τους και ανταγωνίζονται για τον θρόνο. Πίστη, φιλοδοξία, αναγνώριση, ηθική, όλα παίζουν ή πετιούνται από το παράθυρο σε δευτερόλεπτα. Η σειρά δείχνει με σκηνοθετική και σεναριακή μαεστρία το πώς μια οικογένεια που μεγαλώνει μέσα σε τόση εξουσία και τόσα χρήματα, δεν έχει ουσιαστικά καμία ανθρώπινη σύνδεση. Γιατί πολύ απλά όλα είναι συναλλαγές και όταν παίρνουν απουσία η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που δεν χτίστηκαν ποτέ, έχουν ένα πολύ σκληρό και επίπονο πρόσωπο να δείξουν, δίνοντας χώρο στον φόβο, τη μανία, την απογοήτευση, την επίθεση.

Με αιχμηρούς διαλόγους που σπάνε κόκαλα, black humor και σταδιακή ανάπτυξη χαρακτήρων, θίγει και διερευνά θέματα όπως οι οικογενειακές δυναμικές, η εξουσία και η διαφθορά.

Μόλις λίγες ημέρες μακριά από την πρεμιέρα του 4ου κύκλου (26 Μαρτίου στο HBO των ΗΠΑ και 07 Απριλίου στην Nova για την Ελλάδα), μαζεύουμε τις 30 καλύτερες ατάκες (όχι, το F**k Off δεν το βάλαμε) για να θυμηθούμε ακριβώς το ύφος της, το χιούμορ και τον πόνο της.

Οι 30 καλύτερες ατάκες που αποτυπώνουν ακριβώς την ουσία και το ύφος του Succession

Ξέρω ότι έχεις διαβάσει βιβλία για διοίκηση επιχειρήσεων και όλα αυτά, αλλά ξέρεις κάτι; Μερικές φορές είναι όντως ένας διαγωνισμός για το ποιος την έχει μεγαλύτερη.
- Logan Roy (s01e01)

Το είπε για να είναι ευγενικός. Αυτό που νομίζω ότι ήθελε να πει ήταν ότι ευχόταν η μαμά να γεννούσε ένα ανοιχτήρι κονσερβών, γιατί τουλάχιστον τότε θα ήταν χρήσιμο.
- Roman Roy (s01e02)

succession-s01e04.JPG

HBO

Το θέμα με το να είσαι πλούσιος είναι το εξής: Είναι γ***μένα υπέροχο. Είναι σαν να είσαι υπερήρωας, αλλά καλύτερο. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, οι αρχές δεν μπορούν να σε αγγίξουν, μπορείς να φοράς στολή, αλλά είναι σχεδιασμένη από τον Armani και δεν σε κάνει να μοιάζεις με μαλ**κα.
- Tom Wambsgans (s01e06)

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ένας υποψήφιος δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορείς να καλλωπιστείς, να φτιαχτείς και να ξαναφτιαχτείς, αλλά αν θέλεις να αλλάξεις κάποιον ριζικά, ξέχνα το.
- Shiv Roy (s01e06)

Τρέχεις προς την πολιτική για να αποδείξεις ότι είσαι δυνατή; Εντάξει. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα αρχής. Φοβάσαι να ανταγωνιστείς. Παντρεύεσαι έναν άνδρα πολύ κατώτερο από σένα, επειδή δεν θέλεις να ρισκάρεις να σε προδώσουν. Είσαι μια γ***μένη δειλή.
- Logan Roy (s01e07)

Η αγάπη είναι μια παράξενη και ιδιαίτερη ασθένεια. Είναι σαν ιός. Θα μπορούσες λοιπόν να μείνεις εδώ για λίγο και ίσως την κολλήσεις.
- Connor Roy (s01e07)

Δεν δημιούργησα εγώ την ανθρώπινη φύση, αλλά ξέρω τι διαβάζουν και τι βλέπουν, βγάζω τα λεφτά μου από το τι πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι. Μην μου λες για τους ανθρώπους. Θα χρεοκοπούσα σε μια βδομάδα αν δεν το έκανα.
- Logan Roy (s01e09)

Σου έφτιαξε μια παιδική χαρά και νομίζεις ότι είναι ολόκληρος ο κόσμος. Πήγαινε έξω και δες πώς είναι.
- Marcia Roy (s01e09)

succession-s01e10.JPG

HBO

Κατηγορώ τον εαυτό μου. Εγώ σε χάλασα. Και τώρα την πάτησες. Και λυπάμαι. Λυπάμαι που είσαι ένα λουλούδι του θερμοκηπίου, που δεν είσαι τίποτα. Είσαι πηγμένη κρέμα. Ίσως θα έπρεπε να γράψεις ένα βιβλίο ή να συλλέγεις σπορ αυτοκίνητα ή κάτι τέτοιο. Αλλά για τον κόσμο; Όχι. Λυπάμαι. Δεν είσαι φτιαγμένος γι' αυτό.
- Logan Roy (s01e10)

Ενημέρωση ασφαλείας; Εδώ είναι η ενημέρωση για την ασφάλεια: Αν κινηθείς εναντίον μου, θα σου ανοίξω μια τρύπα στο πίσω μέρος του γ***μένου σου κεφαλιού.
- Logan Roy (s02e03)

Αν μας ανήκουν όλες οι ειδήσεις, αναρωτιέμαι πραγματικά πού θα βρίσκω τις ειδήσεις μου. Γιατί κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να παρακολουθεί τι συμβαίνει στον κόσμο.
- Shiv Roy (s02e03)

Έχω πολεμήσει και έχω χάσει. Και έχω πολεμήσει και έχω κερδίσει. Αλλά όταν χάνω, ο άλλος χάνει συνήθως ένα μάτι ή μια ψυχή.
- Marcia Roy (s02e08)

Ο καθένας μπορεί να κάνει μια συμφωνία. Το θέμα είναι να βρεις το σωστό νούμερο από το σωστό κουστούμι. Το να βάλεις το ***** σου εκεί μέσα είναι εύκολο. Το να τους ρίξεις στο κρεβάτι, αυτό είναι δύσκολο.
- Logan Roy (s02e09)

succession-s02e09.JPG

HBO

Απλά αναρωτιέμαι αν η λύπη του να ήμουν χωρίς εσένα είναι μικρότερη από τη λύπη που νιώθω όταν είμαι μαζί σου.
- Tom Wambsgans (s02e10)

Αυτό που είναι καλό είναι να ξεριζώσεις την ελπίδα. Δεν μπορούν να σε πιάσουν αν δεν έχεις ελπίδα.
- Tom Wambsgans (s03e06)

succession-s03e08.JPG

HBO

Η ζωή δεν είναι ιππότες πάνω σε άλογα. Είναι ένας αριθμός σε ένα κομμάτι χαρτί. Είναι μια μάχη για ένα μαχαίρι στη λάσπη.
- Logan Roy (s03e08)

Ο 4ος κύκλος του "Succession" κάνει πρεμιέρα στις 07 Απριλίου στο Novacinema4 στις 22:00 και θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, αποκλειστικά στο κανάλι της Nova.