May the 4th: Οι γυναίκες του Star Wars Universe από την πιο αγαπημένη στην πιο υπερλατρεμένη

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
May the 4th: Οι γυναίκες του Star Wars Universe από την πιο αγαπημένη στην πιο υπερλατρεμένη

Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα Star Wars, θυμόμαστε και εξυμνούμε τις γυναίκες του SW σύμπαντος που λατρέψαμε.

Σήμερα, 4 Μαΐου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η μέρα Star Wars και η πασίγνωστη ατάκα "May the Force Be With You" (Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου"), γίνεται "May the 4th be with you".

Star Wars Celebration: Έρχονται 3 νέες ταινίες Star Wars και δεν είμαστε καλά

Τι καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τον Πόλεμο των Άστρων που μας ταξιδεύει σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά από το 1977 από το να ρίξουμε τα φώτα της δημοσιότητας στις γυναίκες που μας κέρδισαν περισσότερο;

Star Wars Day με διαγαλαξιακούς υπερκορίτσαρους

Από Force-sensitive ηρωίδες που χειρίζονται τα φωτόσπαθά τους με μαεστρία και ακρίβεια μέχρι έξυπνες ηγέτιδες που συσπειρώνουν τα στρατεύματα και εμπνέουν για τη νίκη, από βασιλικές οικογένειες μέχρι επαναστάτριες, από πολεμίστριες μέχρι bounty-hunters, αυτές οι γυναίκες του Πολέμου των Άστρων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο σύμπαν του Star Wars και σε εμάς.

Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Οι 10 (+1) γυναίκες του σύμπαντος του Star Wars

Fennec Shand

Fennec-Shand-Star-Wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Η Fennec Shand έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη σεζόν του "The Mandalorian" και αργότερα την είδαμε ξανά στο "The Book of Boba Fett". Άγρια και θανατηφόρα, ενσαρκώθηκε από την ήδη fan-favorite Ming-Na Wen (η αυθεντική Μουλάν). Έμπειρη κυνηγός επικηρυγμένων, ευφυής και με προσωπική ηθική, είναι από τις πολύ ωραίες πρόσφατες προσθήκες.

Captain Phasma

Captain-Phasma-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Δεν είναι από την πλευρά των "πράσινων", αλλά όπως και να 'χει, ήταν εντυπωσιακή και σίγουρα badass. Η πανύψηλη διοικητής stormtrooper, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Star Wars: The Force Awakens και γρήγορα έγινε μια εμβληματική φιγούρα στη συνέχεια της τριλογίας. Λαμπερή (η στολή τουλάχιστον), επιβλητική και σίγουρα αδίστακτη, η Captain Phasma έγινε μια καλή αντίπαλος της Αντίστασης.

Maz Kanata

Maz-Kanata-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Δυστυχώς δεν την έχουμε δει πολύ, αλλά σίγουρα θα θέλαμε παραπάνω. Η Maz Kanata (που έδωσε τη μοναδική της φωνή η εξαιρετική Lupita Nyong’o). Σοφή και μυστηριώδης φιγούρα που είδαμε στην πιο πρόσφατη τριλογία Star Wars, με πολλές γνώσεις και εμπειρίρες που αποδείχτηκαν ανεκτίμητες για τους βασικούς μα ήρωες.

Mon Mothma

Mon-Mothma-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Την πρωτογνωρίσαμε στην αρχική τριλογία που την υποδύθηκε η Caroline Blakiston και τη μάθαμε λίγο καλύτερα και στο Rogue One που την ενσάρκωσε η Genevieve O'Reilly. Τον χαρακτήρα της όμως τον εκτιμήσαμε πολύ παραπάνω στη σειρά "Andor", όπου την είδαμε να δουλεύει για την Αντίσταση κάτω από τη μύτη της Αυτοκρατορίας.

Jyn Erso

Jyn-Erso-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Πρωταγωνίστρια του "Rogue One" και μία από τις βασικές φιγιούρες του SW σύμπαντος, αφού αυτή και η ομάδα της ήταν που έκλεψαν τα σχέδια του Death Star που οδήγησαν στην κατάρρευση της Αυτοκρατορίας. Τη Δύναμη δεν την είχε, αλλά είχε πυγμή, αποφασιστικότητα και θάρρος.

Bo-Katan Kryze

Bo-Katan-Kryze-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Από τους πιο πρόσφατους χαρακτήρες, αλλά από τις πολύ δυνατές προσθήκες που είδαμε στο Mandalorian (αν και την έχουμε δει και πιο πριν στο Star Wars Rebels με την ίδια ηθοποιό). Μια δυναμική Μανταλοριανή που έχει παλέψει, έχει χάσει και παρ' όλα αυτά δεν το βάζει κάτω.

Padme Amidala

Padme-Amidala-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Καταλύτης σε όλο τον Γαλαξία. Η Padme Amidala είναι μια έμπειρη διπλωμάτης και πρώην βασίλισσα του Naboo, η οποία γίνεται βασικό πρόσωπο στον αγώνα κατά της ανόδου της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας και πάντα μιλούσε ανοιχτά για όλα όσα θεωρεί λάθος.

Ahsoka Tano

ashoka.jpg

Πηγή: StarWars.com

Πρώην Jedi Padawan του Anakin, μια ισχυρή φιγούρα στο σύμπαν του Star Wars, που ενώ δεν έχει καθόλου καλή εμπειρία με τους Jedi, παρ' όλα αυτά παραμένει στην καλή πλευρά. Την έχουμε αγαπήσει στα Star Wars Clone Wars και Rebels, την έχουμε δει λίγο σε Mandalorian και Book of Boba Fett και περιμένουμε πώς και πώς να τη δούμε στη δική της live-action σειρά του Disney+.

Η Rosario Dawson ξαναγίνεται η Ahsoka για την πολυαναμενόμενη Star Wars σειρά

Rey

rey.JPG

Πηγή: StarWars.com

Κάποτε ρακοσυλλέκτρια στον έρημο πλανήτη Jakku για να γίνει μια ισχυρή πολεμίστρια Jedi, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές της και τη σύνδεσή της με τη Δύναμη για να ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια. Αποφασισμένη, δικαίως πρωταγωνίστρια της νέας τριλογίας, η Rey πλέον κρατάει την ισορροπία της Δύναμης στο σύμπαν του Star Wars γιατί όντως μπορεί. Θα την ξαναδούμε όμως, γιατί η ισορροπία μάλλον έχει αλλάξει.

Leia Organa

Leia-Organa-star-wars.jpeg

Πηγή: StarWars.com

Η μία και μοναδική. Η ανυπέρβλητη. Η πιο αληθινή πριγκίπισσα του γαλαξία και η πιο δυναμική ηγέτης. Η Δύναμη ήταν μαζί της και αυτή ήταν με τη Δύναμη. Η υπερλατρεμένη Πριγκίπισσα Λέια που την αποθανάτισε η επίσης υπερλατρεμένη Carrie Fisher, είναι από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες του Star Wars. Με ισχυρή την αίσθηση της προστασίας και της υπεράσπισης των καταπιεσμένων και αδύναμων, η Leia Organa αφησε μια κληρονομιά θάρρους και ελπίδας. (She was and still is, our only hope).

Το +1

Ένα shoutout για την Rose Tico που δεν είδαμε ποτέ όπως θα έπρεπε αν και μάλλον θα έπρεπε. Μια ιστορία που θάφτηκε πριν καν ανθίσει, ένας χαρακτήρας που για να είναι όλοι ευχαριστημένοι δεν φάνηκε ποτέ, μια ηθοποιός που είδε όλη την κακή πλευρά του πιο τοξικού fanbase παγκοσμίως, την βάζουμε στη λίστα μας για να πούμε ότι δεν ξεχνάμε και ότι σίγουρα θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερο.