Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Ο Steven Knight των Peaky Blinders αλλάζει είδος και αναλαμβάνει το σενάριο μιας νέας ταινίας Star Wars.

Αν είσαι Star Wars fan, τότε είχες σίγουρα μια εβδομάδα γεμάτη ανατροπές. Αν είσαι fan των Peaky Blinders και όχι του scif-fi, τότε είναι αμφίβολο το πώς θα νιώσεις. Αν από την άλλη όμως είσαι fan και των δύο, τότε σου έχουμε φανταστικά νέα!

Ο σκηνοθέτης του Shazam τελείωσε με τους υπερήρωες για την ώρα

Δημιουργοί από εξαιρετικές σειρές οδεύουν προς το σύμπαν του Star Wars

Πάνω που μόλις μάθαμε πως δύο ικανότατοι σεναριογράφοι και δημιουργοί, Damon Lindelof και Justin Britt-Gibson θα αναλάβουν το σενάριο μιας νέας ταινίας Star Wars, αμέσως μετά αποσύρθηκαν και ακριβώς μετά μαθαίνουμε πως ακόμα ένας αγαπημένος δημιουργός θα αναλάβει τα ηνία σεναρίου: ο Steven Knight.

Ο Damon Lindelof πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς τηλεοπτικών σειρών, έχοντας στο ενεργητικό του τρεις εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές που έσπασαν αρκετά φράγματα που είχε η τηλεόραση, ειδικά στο κομμάτι της αφήγησης: "Lost", "The Leftovers" και Watchmen". Γι' αυτο μάλιστα, στο άκουσμα το νέων ότι θα αναλάβει να πει μια νέα Star Wars ιστορία μαζί με τον Justin Britt-Gibson των "Counterpart" και "Into teh Badlands", μας είχε σίγουρα κινήσει το ενδιαφέρον, όπως και την ελπίδα πως ίσως να δούμε κάτι διαφορετικό.

https://www.instagram.com/p/CkOTXiMBsvS

Το δίδυμο όμως αποσύρθηκε από τα νέα του καθήκοντα και ενώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον λόγο, ο Lindelof είχε πει πιο παλιά: "Θα πω μόνο ότι για λόγους που δεν μπορώ να αναλύσω τώρα, ο βαθμός δυσκολίας είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά, εξαιρετικά υψηλός. Αν [η ταινία] δεν μπορεί να γίνει σπουδαία, δεν θα έπρεπε να υπάρχει", "Αυτό είναι το μόνο που θα πω", συνέχισε, "γιατί έχω την ίδια σχέση με το [Star Wars] όπως κι εσείς, δηλαδή, είναι η πρώτη ταινία που είδα καθισμένος στην αγκαλιά του πατέρα μου, τεσσάρων ετών, τον Μάιο του '77. Νομίζω ότι είναι πιθανό μερικές φορές, όταν έχεις για κάτι τόσο μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση, αρχίζεις να μπαίνεις στην κουζίνα και σκέφτεσαι: 'Ίσως δεν θα έπρεπε να μαγειρεύω". Ίσως θα έπρεπε απλά να τρώω'".

Bafta TV Awards: Δύο βαριά και αληθινά δράματα κλέβουν την παράσταση και τις υποψηφιότητες

Star Wars... by order of Steven Knight

Η Lucasfilm όμως δεν αφήνει ποτέ κάτι στην τύχη (γιατί δεν την αφήνει η Disney) και έψαξε αμέσως αντικαταστάτη. Στο σενάριο τώρα έβαλε τον Steven Knight, έναν αναγνωρισμένο σεναριογράφο σε μικρή και μεγάλη οθόνη, περισσότερος γνωστός για τις ταινίες "Eastern Promises", "Allied" και "Spencer" και φυσικά, την επιτυχία του BBC, "Peaky Blinders" και το νέο "SAS Rogue Heroes".

Όσο για την εν λόγω ταινία Star Wars, δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμα καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την πλοκή και ενώ ξέρουμε πως η Sharmeen Obaid-Chinoy παραμένει στη σκηνοθεσία, μάλλον θα μάθουμε περισσότερα στο επερχόμενο Star Wars Celebration τον Απρίλιο.

Αρκετές αναφορές υποστηρίζουν βέβαια πως αυτή θα είναι μάλλον η πρώτη ταινία Star Wars μετά το Episode IX του 2019 που έκλεισε ουσιαστικά το saga των Skywalker.

Όσο για live-action Star Wars, μπορεί για τη μεγάλη οθόνη να έχουμε ακόμα δρόμο, αλλά τουλάχιστον τώρα έχουμε τη νέα σεζόν του "The Mandalorian", του space western που διαδραματίζεται μεταξύ Episode 6 και 7 και έχει πρωταγωνιστή έναν Μανταλοριανό κυνηγό επικηρυγμένων (Pedro Pascal) που θα αναλάβει την προστασία ενός... μικρού Yoda-like πλάσματος με έντονη την αίσθηση της Δύναμης.

Mandalorian Strikes Back: Mando, Baby Yoda, Force και όλα όσα πρέπει να περιμένουμε