Η συνταγή της Πωλέτ: Έρχεται μία από τις πιο όμορφες ταινίες της σεζόν!

Η συνταγή της Πωλέτ: Έρχεται μία από τις πιο όμορφες ταινίες της σεζόν!

Από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο, η γιαγιά Πωλέτ βρίσκεται σε άρνηση και έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή.

Εκτός από τη μοναξιά, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται τον γαμπρό της και απεχθάνεται το ρόλο της γιαγιάς.


Όμως μία αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή!

Η Πωλέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της. Ξεκινάει μία διαφορετική «καριέρα» που, χάρη στη μυστική της «συνταγή», θα της φέρνει χρήμα και επιτυχία, αλλά θα την μπλέξει παράλληλα σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες...!

Paulette  7  38015

"Η ιστορία αυτή μοιάζει με παραμύθι!" λέει σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της ταινίας,Jérôme Enrico. "Παραδίδοντας μαθήματα σεναρίου στο ESEC, έφτιαξα διάφορα εργαστήρια για τους φοιτητές μου. Η Πωλέτ γεννήθηκε μέσα σε αυτά. Η Bianca Olsen, μία φοιτήτριά μου, μας διηγήθηκε μια ημέρα την ιστορία μιας ηλικιωμένης κυρίας που ζούσε στις εργατικές κατοικίες και ασχολούταν με τη διακίνηση κάνναβης προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά της. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Πωλέτ, την οποία βρήκα τόσο ενδιαφέρουσα, όσο και αστεία. Η Bianca, η Laurie, η Cyril κι εγώ αρχίσαμε να γράφουμε το σενάριο της ταινίας, το οποίο μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο.

Μετά από αυτό, χρειάστηκα δύο μήνες για να γράψω τους διαλόγους. Αρχές του 2011 βρισκόμουν με το σενάριο της Πωλέτ στα χέρια μου. Όλοι πίστεψαν σε αυτό, αρχής γενομένης από τον ατζέντη μου, ο οποίος το έστειλε αμέσως στη Légende Production. Μετά από λίγες βδομάδες, μια Κυριακή πρωί, ο Ilan Goldman μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι το βρήκε θαυμάσιο. Μου είπε χαρακτηριστικά «Αν θέλετε, αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την παραγωγή του έργου και το γυρίζουμε μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς!» Έτσι κι έγινε! Ο Ilan ανέλαβε τη χρηματοδότηση και μου παρείχε όλα τα μέσα προκειμένου να κάνω ένα εκτενές κάστινγκ. Πέρασα από ακρόαση σχεδόν όλες τις Γαλλίδες ηθοποιούς ηλικίας από 60 έως 80 ετών. Έξι μήνες αργότερα άρχισαν τα γυρίσματα.".

{youtube}tgxneyV2QGc{/youtube}

PAULETTE

Πρωταγωνιστούν:
Πωλέτ(Bernadette Lafont)
Μαρία (Carmen Maura)
Λισιέν(Dominique Lavanant)
Ρενέ(Françoise Bertin)
Γουόλτερ(André Penvern)
Λεό 7 ετών (Ismaël Dramé)
Ουσμάν(Jean-Baptiste Anoumon)
Ανιές(Axelle Laffont)
Βίτο(Paco Boublard)
Ιντρίς (Mahamadou Coulibaly)
Μομό (Kamel Laadaili)
Ρασίντ (AymenSaïdi)
Ζακ(SoufianeGuerrab)
Πιερό (Samir Trabelsi)
Τιτίβ(Alexandre Aubry)
Ιερέας(Pascal N'Zonzi)
Φρεντ (Lionel Astier)
Ζερεμί(Mathias Melloul)
Ταράς (MiglenMirtchev)
Κλητήρας (Philippe Du Janerand)

Σκηνοθεσία:Jérôme Enrico
Σενάριο: Bianca Olsen, Laurie Aubanel, Cyril Rambour, Jérôme Enrico
Παραγωγή:Ilan Goldman, Catherine Morisse-Monceau
Φωτογραφία:Bruno Privat
Καλλιτεχνική Διεύθυνση ChristoheThillier
Μοντάζ: Antoine Vareille
Μουσική:Michel Ochowiak
Κοστούμια:Agnès Falque


Διάρκεια: 87'

Ημερομηνία Εξόδου: 21 Μαΐου
Διανομή: Φλοίσβος, Tanweer