Το πιο τρυφερό «love story»

Το πιο τρυφερό «love story»

Η ταινία που πρέπει όλοι να δουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Δείξτε μας έναν άνθρωπο που δεν έκλαψε βλέποντας την ταινία «Love Story» και εμείς θα του δώσουμε τον τίτλο του πιο κυνικού ανθρώπου στον πλανήτη. Αυτόν που συγκράτησε τα δάκρυά του καθώς η συγκινητική ιστορία του Erch Segal ξετυλιγόταν εμπρός του, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος.

Δείξτε μας έναν άνθρωπο που να μην έχει επιθυμήσει μια αγάπη τόσο δυνατή (αλλά με πιο αίσιο τέλος βέβαια) και εμείς θα σας δείξουμε τον μεγαλύτερο μισάνθρωπο.
Δείξτε μας, επίσης, έναν άνθρωπο που να μην αναγνωρίζει το μουσικό θέμα της ταινίας (το οποίο βραβεύτηκε και με Όσκαρ) το 1971 και εμείς θα αναρωτηθούμε αν έχει προβλήματα ακοής ή μην τυχόν μόλις κατέφτασε από άλλον πλανήτη!

«Τι μπορείς να πεις για ένα 25χρονο κορίτσι που πέθανε;» Έτσι ξεκινάει η ταινία που ψηφίστηκε από το American Film Institute ως μία από τις πιο ρομαντικές όλων των εποχών.

Το έργο

Ο Όλιβερ, φοιτητής της νομικής και γόνος πλούσιας οικογένειας, ερωτεύεται την Τζένιφερ. Σε πείσμα του πατέρα του, που δεν εγκρίνει την ταπεινή της καταγωγή, θα την παντρευτεί, θα απομακρυνθεί από τους δικούς του και μαζί θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα. Όμως, όταν η ζωή αρχίζει να τους χαμογελά, η Τζένιφερ ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια.

Σκηνοθεσία: Arthur Hiller
Σενάριο: Erich Segal
Παραγωγή: Howard G. Minsky, David Golden
Μουσική: Francis Lai
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dick Kratina
Πρωταγωνιστούν: Ali McGraw, Ryan O'Neil, John Marley, Ray Millard

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εκτέλεση του κομματιού «Where do I Begin», το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ, από την Shirley Bassey.

Info: Η επανέκδοση της ταινίας κυκλοφορεί στις 16 Ιουνίου στους κινηματογράφους.