Πρεμιέρα στο youtube

Πρεμιέρα στο youtube

Το «σύντομα σε μια κινηματογραφική αίθουσα κοντά σας» μόλις έγινε «σύντομα στον υπολογιστή στο σαλόνι σας».

Από τις τηλεταινίες και τις ταινίες που κυκλοφορούν απευθείας σε DVD (γιατί οι εταιρείες παραγωγής και κινηματογραφικής διανομής θεωρούν πως το κόστος προβολής τους στις κινηματογραφικές αίθουσες δε συμφέρει και προτιμούν να το χαμηλότερο έξοδο ενός DVD) η έβδομη τέχνη πήγε ένα βήμα παρακάτω. Κυνηγώντας να προλάβει τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να συμμορφωθεί με τις ανάγκες του παντοδύναμου internet ο κινηματογράφος έκανε την εμφάνισή του και στη διαδίκτυο. Οι ταινίες «Youtube Exclusive» που ήδη προβάλλονται στη δημοφιλή πλατφόρμα δεν είναι, έως σήμερα, αυτό που θα λέγαμε «αξιώσεων» αλλά το τοπίο αλλάζει σιγά σιγά.

Τουλάχιστον έτσι δείχνει να συμβαίνει κρίνοντας από το trailer της ταινίας «Girl Walks into a Bar» που αναμένεται να κυκλοφορήσει κατευθείαν online και, μάλιστα, δωρεάν. Με πρωταγωνιστές, ανάμεσα σε άλλους, τον Zachary Quinto, την Carla Gugino, τον Josh Hartnett, τη Rosario Dawson και τον Danny DeVito δεύτερης διαλογής δε μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη παραγωγή. Προσθέστε σε αυτούς και τον σκηνοθέτη Sebastien Gutierez -σεναριογράφο του «Gothika» και άλλων mainstream ταινιών- και καταλαβαίνετε, πολύ καλά, πως αυτή η παραγωγή στοχεύει ψηλά.

Ρίξτε μια ματιά στην ποιότητα του trailer και θα παραδεχτείτε και εσείς μαζί μας πως κάτι αλλάζει στον κινηματογραφικό κόσμο του internet.