Οκτώ Σημαντικές Στιγμές στην Ιστορία Της Ραπ Μουσικής

Οκτώ Σημαντικές Στιγμές στην Ιστορία Της Ραπ Μουσικής

Τα οκτώ τραγούδια που εκαναν «μάγκες» όλους τους Kanye Westηδες και τις Rhiannες του κόσμου τούτου.

sugarhill_gang_990_x_670



Sugarhill Gang – Rapper’s delight

Το «Rapper’s delight» είναι αυτό που το 1982 έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την underground κουλτούρα της Νέας Υόρκης, πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε ένα εξάμηνο.

blondie_726_x_526


Blondie - Rapture
Είναι το κομμάτι που έκανε την ραπ μουσική γνωστή στους λευκούς μουσικούς κύκλους: ο Chris Stein είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει ένα κομμάτι γύρω από μια ρυθμική λούπα και ξαφνικά η ραπ μπήκε στα χωράφια της new wave.

grandmaster_653_x_990



Grandmaster Flash - The Message
Το «Μήνυμα» για το οποίο ευαγγελίζεται το κομμάτι αυτό είναι το εξής: «πλούσιοι αυτού του κόσμου ρίξτε και μια ματιά στα προβλήματα του φτωχού κόσμου, στα πλέον δυσπρόσιτα γκέτο των μεγαλουπόλεων». Είναι η στιγμή που η ραπ ενηλικιώνεται επίσημα.

hancock_733_x_1011


Herbie Hancock – Rockit
Είναι η πρώτη επίσημη συνεργασία ανάμεσα σε τζαζ μουσική και τις ραπ: ο Ηancock, τη δεκαετία του ’70, υπήρξε μια απ’ τις πλέον εξέχουσες μορφές της τζαζ αλλά στα ‘80s αποφάσισε να τη δει... αλλιώς.

mclaren_769_x_525


Malcolm McLaren – Buffalo Gals
Η δεύτερη, και καλύτερη, συνεργασία ανάμεσα στο αγγλικό new wave, όταν ο πανούργος πρώην μάνατζερ των Sex Pistols πήρε τη ραπ απ’ το χεράκι και την έβαλε στα μεγάλα εναλλακτικά σαλόνια.

rundmc_995_x_638



Run DMC / Aerosmith – Walk This Way
Το 1986 το παλιό, δεινοσαυρικό ροκ συνεργάζεται και μάλιστα άριστα με την ραπ με αποτέλεσμα αυτό εδώ το κομμάτι. Μετά απ’ τη συνεργασία αυτή, όλα ήταν πιο εύκολα για την ραπ, η οποία έφτασε σήμερα να είναι το Νο1 ευπώλητο είδος μουσικής στις ΗΠΑ.

kurtisblow_750_x_965



Kurtis Blow - The Breaks
Είναι ο πρώτος σόλο καλλιτέχνης που υπέγραψε συμβόλαιο με μια δισκογραφική, με αυτό εδώ το κομμάτι που εξυμνεί τις χαρές του... μπάρμπεκιου και της βραδιάς με φίλους, ψήνοντας λουκάνικα και πίνοντας μπίρες.

afrikabamb_1072_x_712


Afrika Bambaataa - Planet Rock
Ο ανεπίσημος ύμνος του καλοκαιριού του 1982, όταν σχεδόν όλος ο κόσμος το άκουγε μέχρι να τον πιάσει ναυτία. Η σημαντικότητα του έγκειται στο ότι έβαλε τα samples μέσα στους κόλπους ενός ραπ τραγουδιού.