9 Τραγούδια Περί Αυτοϊκανοποίησης

9 Τραγούδια Περί Αυτοϊκανοποίησης

Όταν οι σεξουαλικές ορμές γίνονται τραγούδι.

who_1013_x_675



Who - Pictures of Lily

Ο κιθαρίστας τους, ο Pete Townsend συνέθεσε το τραγούδι αυτό στην ηλικία των 16 ετών, την εποχή που άρχισε να ανακαλύπτει όχι μόνο τις κρυφές αρετές της κιθάρας, αλλά και τις κρυφές ηδονές της αυτοϊκανοποίησης.

chuck_768_x_990


Chuck Berry - My Ding a Ling
Το εν λόγω τραγούδι εμπλέκει στους στίχους του την εφηβική λίμπιντο μαζί με ένα δριμύ κατηγορώ στις μεθόδους λογοκρισίας της εποχής εκείνης που δεν άφηναν τους νέους να εκφραστούν σεξουαλικά.

billyjoel_761_x_1155



Billy Joel - Captain Jack
Είναι η ιστορία ενός loser, που ενώ όλοι του οι φίλοι είναι έξω και διασκεδάζουν, εκείνος προτιμάει να χαθεί ανάμεσα σε τόνους πορνοπεριοδικών και την αγαπημένη του συνήθεια.

buzzcocks_925_x_702


Buzzcocks – Orgasm Addict
Βρισκόμαστε στο 1977 και οι νέοι της εποχής, χωρίς ελπίδες για το μέλλον τους, κλείνονται στις τουαλέτες του σπιτιού τους, στην προσπάθεια τους να νιώσουν αυτό το συναίσθημα που τα συνομήλικα τους κορίτσια δεν τους αφήνουν να βιώσουν.

costello_844_x_1159


Elvis Costello - The Beat
«Ήσουν καλό παιδί σήμερα; / έπαιξες με ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να παίξεις;», ρωτάει ο ένας τύπος τον πιτσιρικά που είναι δίπλα του, αλλά ο πιτσιρικάς αγνοεί το «παιχνίδι» που περιγράφει ο άγνωστος άντρας στην ερώτηση του.

undertones_1069_x_727



Undertones - Teenage Kicks
Ένα απ’ τα καλύτερα punk τραγούδια γράφτηκε από έναν άνθρωπο που του έλειπε τόσο πολύ το κορίτσι του, ώστε αποφάσισε όχι μόνο να κάνει τηλεφωνικό σεξ μαζί της, αλλά και να γράψει τον ύμνο μιας ολόκληρης γενιάς.

ozzy_915_x_1188


Ozzy Osbourne - No Bone Movies
Ένα ακόμη δείγμα του τι μπορεί να κατεβάσει η κούτρα ενός ανθρώπου που βρίσκεται με τα δυο πόδια όχι απλώς μέσα στις καταχρήσεις αλκοόλ και κοκαΐνης, αλλά και στον ίδιο του τον τάφο.

idol_769_x_990



Billy Idol - Dancing with Myself
Μια μικρή χορεύτρια, μόνη στο σαλόνι της, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα που, μερικά χρόνια μετά, περιέγραψε και η Δέσποινα Βανδή τόσο εύγλωττα σε ένα απ’ τα τραγούδια της.

tori_666_x_1108


Tori Amos - Icicle
«Κι όταν το χέρι αγγίξει το σώμα μου, κατόπιν μπορώ επιτέλους να χαλαρώσω»: η Tori δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες σεξουαλικού επιπέδου εξομολογήσεις.