Rock star με πτυχίο πανεπιστημίου

Rock star με πτυχίο πανεπιστημίου

Με αφορμή τη συναυλία του John Maus σε δύο μέρες στην Αθήνα θυμόμαστε τους διάσημους μουσικούς που είναι και επιστήμονες με περγαμηνές και ακαδημαϊκούς τίτλους.

John_Maus_1024x768

Αν ένας καθηγητής φιλοσοφίας από τη Μινεσότα των Η.Π.Α. που ακούει στο όνομα John Maus είναι το πιο συζητημένο πρόσωπο της μουσικής φέτος για τα «δαιμονισμένα» live του και τις σκοτεινές 80s synth pop μελωδίες που οδηγούν την pop μουσική σε μία υπαρξιακή αναζήτηση, τότε η εικόνα του κλασικού ροκ σταρ καταρρέει μπροστά στα μάτια όλων.

Μέχρι τώρα είχατε το στερεότυπο ότι ένας τραγουδιστής μάλλον είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου (πόσο μάλλον αν ήταν ροκ σταρ) και σίγουρα δεν θα τον ενέκρινε καμία μπουρζουά μαμά. Η παρακάτω λίστα όμως, όχι μόνο ανατρέπει κάθε γνωστό δεδομένο, αλλά αποδεικνύει ότι η μισή ροκ σκηνή είχε και plan B αν η καλλιτεχνική της καριέρα παιρνε την κατιούσα. Μεταξύ των πτυχίων που διαβάζουμε στη λίστα σίγουρα θα θέλαμε να μπούμε στη διαδικασία της διαλεκτικής με τον John Maus, να πείσουμε το Lionel Richie να λύσει το πρόβλημα το χρέους και να μας μάθει αρχαία ελληνικά ο Chris Martin. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να τεστάρουμε και τις πραγματικές γνώσεις των διάσημων πανεπιστημόνων.

Η λίστα:
John Maus: Διδακτορικό πολιτικής φιλοσοφίας
Brian May (Queen): Πτυχίο φυσικής και μαθηματικών και διδακτορικό αστροφυσικής
Lionel Richie: Πτυχίο οικονομικών
Sting: Πτυχίο παιδαγωγικών
Dan Snaith (Caribou): Διδακτορικό στα μαθηματικά
Mira Arroyo (Ladytron): Διδακτορικό στη γενετική
Art Garfunkel: Πτυχίο στα μαθηματικά
Chris Martin (Coldplay): Πτυχίο στα αρχαία ελληνικά και λατινικά
Lou Reed (Velvet Underground): Πτυχίο φιλολογίας
Dexter Holland (The Offspring): Διδακτορικό μοριακής βιολογίας

info: Ο rock star και καθηγητής πανεπιστημίου John Maus θα εμφανιστεί live στην Αθήνα για ένα μόνο βράδυ στη συναυλία που διοργανώνουν οι Arte Fiasco την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο SIX D.O.G.S (www.sixdogs.gr)