10 Θρυλικά Μουσικά Σκάνδαλα

10 Θρυλικά Μουσικά Σκάνδαλα

Δέκα ντροπιαστικές στιγμές της μουσικης μυθολογίας.

georgemichael_935_x_1404


Η αστυνομία του Λος Άντζελες το καλοκαίρι του 1998, έπιασε στα πράσα τον George Michael μαζί με ένα ψηλό, ηλιοκαμένα άντρα, να κάνουν δημόσιο σεξ, αν κι ο ίδιος ο George λέει πως άπλα είχαν γδυθεί και θαύμαζαν ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου.

rkelly_976_x_1231


Ο μελιστάλαχτος αμερικανός μουσικός R. Kelly όχι μόνο άφησε στα κρύα του λουτρού την 15χρονη Aaliyah, αλλά αναγκάστηκε να λογοδοτήσει στην αμερικανική δικαιοσύνη όταν το 2002 διέρρευσε μια κασέτα στο ίντερνετ που τον έδειχνε να κάνει σεξ με την 14χρονη κόρη ενός συνεργάτη του. Είναι τόσο ξεδιάντροπος ώστε δηλώνει στα αμερικανικά Μέσα πως “μόνο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς περνάω εγώ τώρα”.

sinead_880_x_1176



H ιρλανδή Sinead O’ Connor, στις 3 Οκτωβρίου 1992, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της στο αμερικάνικο Saturday Night Live έσκισε επί σκηνής μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, φωνάζοντας “πολεμήστε τον πραγματικό εχθρό”. Επικράτησε πανικός, σιωπή και κατόπιν 4.484 (!) οργισμένα τηλεφωνήματα στο κανάλι NBC. Πέντε χρόνια μετά, σε μια συνέντευξη της στο ιταλικό περιοδικό Vita, ζήτησε από τον Ποντίφικα να την συγχωρέσει.

jacko_1136_x_787


Απονομή Brit Awards του 1996: Ο Michael Jackson τραγουδάει επί σκηνής το “Earthsong”, ντυμένος με μια λευκή ρόμπα και περιστοιχισμένος από μικρά παιδάκια μέχρι που ο Jarvis Cocker των Pulp εισβάλει στη σκηνή και τα κάνει μπάχαλο. Ο Jarvis δηλώνει μετά. Ότι «Ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στη μεσσιανική φιγούρα του Jackson και τη μουσική βιομηχανία που τον αφήνει να πραγματοποιεί τέτοιες φαντασιώσεις». Αποδείχτηκε πως ο Jarvis είχε δίκιο αφού ένα χρόνο μετά, το 1997 ο Michael Jackson βρέθηκε στη δίνη ενός σκανδάλου, όταν οι γονείς κάποιων 13χρονων αγοριών τον κατηγόρησαν πως έριχνε μέσα στο κρασί τους κι αντισταμινικά για να τα ναρκώσει και κατόπιν να τα «φροντίσει».

chuck_768_x_990


Ο Chuck Berry κατηγορήθηκε για ασέλγεια, όταν κυκλοφόρησε μια βιντεοκασέτα που τον έδειχνε να κάνει golden shower (αν δεν ξέρεις τι είναι, γκούγκλαρέ το) πάνω σε ένα ανήλικο λευκό κορίτσι, ενώ λίγα χρόνια μετά μηνύθηκε από μια στρατιά γυναικών όταν συνελήφθη να έχει βάλει κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες του εστιατορίου του στο Σεν Λούις.

millivanilli_860_x_1200


Από το 1988 μέχρι το 1991 ο παραγωγός Frank Farian (ο μεσιέ “Ra-Ra-Rasputin”) πήρε δυο νεαρούς χορευτές, τον Rob Pilatus και τον Fab Morvan και τους έβαζε να τραγουδάνε καραόκε ως Milli Vanilli, λες και βρίσκονταν σε παιδικά πάρτι. Πούλησαν 30 εκατομμύρια αντίτυπα τραγουδώντας για τα κακά της βροχής, μέχρι που ένας καλοθελητής τους ξεμπρόστιασε. Ο ένας αυτοκτόνησε, ενώ του αλλουνού η τύχη αγνοείται.

hutchence_1155_x_913


Ο τραγουδιστής των INXS, Michael Hutchence πέθανε το Νοέμβριο του 1997 κάτω από περίεργες συνθήκες, αφού δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκε μια δερμάτινη ζώνη. Η τότε κοπέλα του, Paula Yates, είπε κατόπιν στην κατάθεση της πως “αυνανιζόταν πάνω στην πόρτα”, σε μια πράξη που είναι γνωστή σεξουαλική πρακτική με τον όρο «ασφυξιοφιλία».

KLF_914_x_1391


Ο Bill Drummond των ΚLF το Φεβρουάριο του '92, κατά τη διάρκεια των Brit Awards, εισέβαλε στη σκηνή με πούρο στο στόμα και ένα αυτόματο οπλοπολυβόλο, πυροβολώντας το έντρομο κοινό με άσφαιρα, ενώ μετά το τέλος της τελετής, άφησε στα παρασκήνια ένα νεκρό πρόβατο (παρόλο που το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να πετάξει το νεκρό πρόβατο μαζί με πολλά λίτρα αίματος στο κοινό).

ozzy_915_x_1188


Τον Φεβρουάριο του 1982 ο Ozzy Osbourne μετά από μια συναυλία του, φεύγοντας «κομμάτια» από το ξενοδοχείο του στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, φορώντας το ροζ φόρεμα της γυναίκας του και κατουρώντας πάνω στο Εθνικό Κενοτάφιο του Αλαμο.

doors_1076_x_731


Στις 1 Μαρτίου του 1968, (θρυλείται οτι) ο Jim Morrison αποφάσισε να μοιραστεί με άλλους 30 χιλιάδες εφήβους θεατές της συναυλίας των Doors στο Μαϊάμι το περιεχόμενο του πέτσινου παντελονιού του, φωνάζοντας τους “Δεν υπάρχουν κανόνες! Κάντε το ίδιο!” Πριν λίγους μήνες και με καθυστέρηση 43 ετών, τελικά η αστυνομία του Μαϊάμι έκρινε τον μακαρίτη αθώο λόγω αμφιβολιών.