Ένα εγκώμιο των Δακρύων βασισμένο στον «Βέρθερο» του Γκαίτε από την ομάδα Bijoux de Kant

Ένα εγκώμιο των Δακρύων βασισμένο στον «Βέρθερο» του Γκαίτε από την ομάδα Bijoux de Kant

Tα πάθη του Βέρθερου σε έναν καταιγισμό εικόνων σε μια παράσταση όπου το θέατρο δίνει ραντεβού με τις εικαστικές τέχνες.

Με αφετηρία το νεανικό κείμενο του Γκαίτε, ο βραβευμένος Γιάννης Σκουρλέτης και το πρωταγωνιστικό τρίδυμο -Δημήτρης Λιγνάδης, Δημήτρης Πασσάς, Κατερίνα Μισιχρόνη-, δημιουργούν μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στον κόσμο του θεάτρου και ττων εικαστικών τεχνών, ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό.

Ο σκηνοθέτης και εικαστικός Γιάννης Σκουρλέτης και ο συνθέτης Κώστας Δαλακούρας δίνουν ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό στον αγαπημένο τους τόπο του «ρομαντικού εγκλήματος», σε ένα περιβάλλον ομοίως ζοφερό με εκείνο όπου μας συστήθηκαν με την παράσταση «Graveyard Café Band / In Extremis»

Ο «Βέρθερος» είναι ένα show για τρεις ηθοποιούς που μεταφράζει επί σκηνής, βασισμένο στο κείμενο του Γκαίτε. Με την ουσιαστική συνδρομή της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης και της κινούμενης εικόνας (βιντεοσκοπημένες και ζωντανές προβολές) η παράσταση συνιστά ένα ιλιγγιώδες παιχνίδι αντικατοπτρισμών που καταργεί τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, στο σώμα και το φάσμα, στη ζωή και το θάνατο.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Σκουρλέτης, βραβεύθηκε με την Τιμητική Διάκριση «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, για τη σεζόν 2009-2010.

Κείμενο: Johann Wolfgang von Goethe
Μετάφραση: Στέλλα Νικολούδη 

Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Δραματουργία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου 
Βίντεο-Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευθύμης Θεοδόσης 
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός σκηνοθέτη: Περικλής Πραβήτας 
Βοηθός σκηνογράφου: Σάββας Αρτόπουλος
Βοηθός ενδυματολόγου: Δηώ Λιάκουρα

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Δημήτρης Πασσάς, Κατερίνα Μισιχρόνη
Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Bijoux de Kant

14-16, 18-23 και 25-30 Ιανουαρίου 2011
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Λεωφόρος Συγγρού 107-109 

Tηλ: 210 900 5 800