Succession: Η οικογένεια Roy θα βγάλει βασιλιά και θα μας αποχαιρετήσει οριστικά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Succession: Η οικογένεια Roy θα βγάλει βασιλιά και θα μας αποχαιρετήσει οριστικά

Succession Season 3 poster

Το Succession, μία από τις πιο hot σειρές του ΗΒΟ, ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει.

Το "Succession" θα επιστρέψει σε λίγες εβδομάδες με τον 4ο κύκλο του. Δεν θα έχει 5ο. Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου κύκλου, μαθαίνουμε πως το "Succession" ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία.

Succession: Ολοκληρώνεται η μάχη για το "στέμμα";

Μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του HBO και ένα από τα πιο δυνατά και αναγνωρισμένα τηλεοπτικά δράμα που παίζουν αυτήν τη στιγμή στη μικρή οθόνη θα ολοκληρωθεί με τον επερχόμενο 4ο κύκλο.

Τα νέα έρχονται από τον ίδιο τον δημιουργό της σειράς, Jesse Armstrong, ο οποίος μιλώντας στο New Yorker είπε πως αμφιταλαντευόταν για το πότε να αποκαλύψει επίσημα (και όχι μόνο με hints όπως παλαιότερα) πως έρχεται όντως το τέλος της σειράς: "Θα μπορούσαμε να το είχαμε πει αμέσως μόλις το αποφάσισα, σχεδόν όταν το γράφαμε, κάτι που νομίζω ότι θα ήταν παράξενο και διεστραμμένο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε πει στο τέλος της σεζόν. Μου αρέσει αρκετά αυτή η ιδέα, δημιουργικά, επειδή τότε το κοινό μπορεί να απολαύσει τα πάντα έτσι όπως έρχονται, χωρίς να προσπαθεί να καταλάβει τα πάντα ή να τα αντιληφθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο όταν ξέρει ότι είναι η τελευταία σεζόν. Αλλά, επίσης, η αντίθετη σκέψη είναι ότι δεν το κρύβουμε και πολύ στη σειρά. Αισθάνομαι μια ευθύνη απέναντι στο τηλεοπτικό κοινό και προσωπικά δεν θα μου άρεσε η αίσθηση του 'Ω, αυτό ήταν, παιδιά. Αυτό ήταν το τέλος'. Δεν θα μου άρεσε αυτό σε μια σειρά. Νομίζω ότι θα ήθελα να ξέρω ότι φτάνει στο τέλος της."

https://www.instagram.com/p/CibozdQsETi

Σου άρεσε το Disappearance of Madeleine McCann; Τότε πρέπει να δεις και αυτά τα 7 ντοκιμαντέρ

Δεν θα έτρεχε για πάντα το Succession

Το πολυβραβευμένο "Succession" είναι από τις καλογραμμένες σειρές, τόσο σε επίπεδο χαρακτήρων όσο και σε συνολική πλοκής. Τέτοιου είδους τηλεοπτικά δράματα, δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να τρέχουν για πάρα πολλές σεζόν, ειδικά αν η ιστορία τους είναι ενιαία (και όχι ανθολογία). Για την εν λόγω σειρά δεν περιμέναμε έτσι κι αλλιώς να έχει πολλούς κύκλους. Το λέει ακόμα και ο τίτλος: Διαδοχή. Άπαξ και υπάρξει, η σειρά ολοκληρώθηκε και το "Succession" δεν έχει κανέναν λόγο να καθυστερεί, να χρονοτριβεί ή να πλατειάζει. Η ιστορία του αφορά την οικογένεια Roy, ο επικεφαλής της οποίας κατέχει τον μεγαλύτερο όμιλο μέσω ενημέρωσης. Πατέρας με το στέμμα και τα τέσσερα παιδιά του θέλουν όλα να πάρουν μια γεύση από τον βάθρο και παλεύουν για τη διαδοχή του θρόνου. Κάτι σαν το Game of Thrones αλλά στο σήμερα, με μία μόνο οικογένεια και με μαχαιρώματα που δεν βγάζουν αίμα, βγάζουν όμως πολύ πόνο.

Η οικογένεια Roy δεν είναι μόνο πάμπλουτη και πανίσχυρη, είναι όπως κάθε άλλη οικογένεια που δεν επικοινωνεί ποτέ σωστά και ολοκληρωμένα: παναθρώπινα δυσλειτουργική. Γι' αυτό και η σειρά, πέρα από τις ίντριγκες και τα παιχνίδια εξουσίας, εξερευνά θέματα όπως η οικογενειακή πίστη, οι κίνδυνοι της εξουσίας, η αγάπη και οι ενδόμυχες μάχες.

"Ξέρετε, υπάρχει μια υπόσχεση στον τίτλο του Succession. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Το τέλος ήταν πάντα κάπως παρόν στο μυαλό μου. Από τη 2η σεζόν, προσπαθούσα να σκέφτομαι: Είναι η επόμενη ή η μεθεπόμενη ή η μεθεπόμενη;" είπε και ο ίδιος ο δημιουργός.

4 λόγοι για να δεις το Fleishman Is in Trouble αν είσαι πάνω από 30 (τουλάχιστον)

succession-season-3-poster.jpg

Succession Season 3 poster

Προ των πυλών η 4η -και τελευταία- σεζόν

Η αρχή του τέλους αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στις 26 Μαρτίου στο HBO (στη χώρα μας θα προβληθεί στα κανάλια της Nova) και μας άφησε αφού ο πατριάρχης Logan Roy (Brian Cox) πρόδωσε τα ενήλικα παιδιά του, συμπεριλαμβανομένων των Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) και Kendall (Jeremy Strong).

Γι' αυτό και ο νέος κύκλος θα μας βρει με την πώληση του ομίλου μέσων ενημέρωσης Waystar Royco στον Lukas Matsson (Alexander Skarsgård), η οποία πλησιάζει όλο και περισσότερο. Η προοπτική αυτής της σεισμικής πώλησης προκαλεί υπαρξιακές ανησυχίες και οικογενειακή διαίρεση μεταξύ των Roys, καθώς ανησυχούν για το πώς θα είναι η ζωή τους όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ακολουθεί ένας αγώνας για την εξουσία, καθώς η οικογένεια ζυγίζει ένα μέλλον όπου το πολιτιστικό και πολιτικό της βάρος περιορίζεται σημαντικά.

Δείτε και άλλες πολυαναμενόνες επιστροφές που περιμένουμε για το 2023.

Οι 10 μεγαλύτερες και πιο καυτές τηλεοπτικές επιστροφές που περιμένουμε το 2023