Αν σου λείπει το Manifest, δες αυτές τις 8 σειρές για να καλύψεις το κενό σου

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Αν σου λείπει το Manifest, δες αυτές τις 8 σειρές για να καλύψεις το κενό σου

Το Manifest επέστρεψε με το δεύτερο μέρος της τέταρτης και τελευταίας σεζόν του και έριξε αυλαία όπως του άρμοζε.

Το τέλος ήρθε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το "Manifest" έριξε αυλαία πριν από λίγες μέρες με το δεύτερο μέρος της τέταρτης και τελευταίας σεζόν του. Η σειρά που παρέλαβε το Netflix από το NBC, του έδωσε τον χώρο να κλείσει την ιστορία του. Όχι μόνο την έκλεισε ικανοποιητικά, αλλά ευτυχώς σου έχουμε και μια λίστα από 8 παρόμοιες σειρές για να καλύψεις το κενό.

Γιατί το φινάλε του Succession ήταν απόλυτα ταιριαστό και επίπονα αληθινό

Το Manifest τελείωσε - Ζήτω το Manifest

Το πολυαναμενόμενο τελευταίο μέρος του "Manifest" ήρθε και μαζί του ήρθε και το τέλος αρκετών χαρακτήρων τώρα που έφτασε η Ημερομηνία Θανάτου.

Οι θάνατοι αυτοί, από την αρχή της τέταρτης σεζόν, αν και σοκαριστικοί πάντα περιμέναμε να έρθουν. Για το Manifest μιλάμε. Για το φινάλε όμως, δεν είχαμε μόνο θανατικό, είχαμε και... επιστροφές.

Απ' ό,τι φαίνεται, για να σταματήσεις την αποκάλυψη, πολύ πιθανόν να έρθουν πίσω στη ζωή και χαρακτήρες που δεν περιμένεις από την πτήση 828 και όχι μόνο, ενώ άλλοι που δεν πέρασαν την "κρίση", παρέμειναν στον άλλο κόσμο. Οι ήρωές μας, για να νικήσουν την Ημερομηνία Θανάτου γύρισαν τον χρόνο πίσω, δίνοντάς μας τελικά ένα πολύ ικανοποιητικό φινάλε.

Ακριβώς επειδή μας έδωσε ένα τόσο "γεμάτο" κλείσιμο, το "Manifest", του οποίου παραλίγο να μην δούμε ποτέ το τέλος του όταν το ακύρωσε το NBC και ευτυχώς το περιμάζεψε το Netflix, άφησε ένα κενό σε όσους το παρακολουθούσαν από το 2018. Γι' αυτό μαζέψαμε 8 σειρές που ίσως να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το Manifest.

Όχι, το The Idol δεν είναι σοκαριστικό ή προκλητικό, είναι απλά βαρετό

8 Σειρές για να δεις αν σου άρεσε το Manifest

The Leftovers

Από τις καλύτερες και εγκληματικά άγνωστες σειρές (όχι τόσο άγνωστες, αλλά θα έπρεπε να "ακούγεται σίγουρα περισσότερο), το "The Leftovers" του HBO έχει μουσικάρες, ηθοποιάρες και "άρρωστο" concept, ανέλπιστα φιλοσοφικό. Η σειρά ξεκινάει με ένα μυστηριώδες γεγονός: το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαφανίστηκε μέσα σε μια στιγμή. Το 2 δεν είναι μεγάλος αριθμός. Το 140 εκατομμύρια άνθρωποι όμως, είναι. Τρία χρόνια μετά, ακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που έμειναν πίσω και πώς η κοινωνία μεταμορφώθηκε από αυτό το ανεξήγητο γεγονός. Η σειρά είναι δια χειρός Damon Lindelof, δημιουργός του “Lost”.

The OA

Από τα αδικοχαμένα και ενδιαφέροντα gems του Netflix. Στο “The OA” Mια νεαρή γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της μετά από επτά χρόνια εξαφάνισης, έχοντας πλέον αποκαταστήσει την όρασή της. Κάποιοι τη θεωρούν θαύμα, ενώ άλλοι τη φοβούνται. Το The OA είναι ένα δράμα μυστηρίου που εξερευνά τα επακόλουθα της εξαφάνισης και της επιστροφής μιας γυναίκας. Η σειρά θέτει ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την πίστη και το άγνωστο.

Fringe

Πλέον cult-classic. Στο”Fringe” μια πράκτορας του FBI και ένας τρελός επιστήμονας ερευνούν παράξενες υποθέσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Καθώς εμβαθύνουν στα μυστήρια, αποκαλύπτουν μια σκοτεινή οργάνωση με τη δική της ατζέντα.

FlashForward

Επίσης cult-classic που απανταχού fans έχουν ακόμα την ελπίδα της αναβίωσης. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Robert J. Sawyer, το δραματικό sci-fi περιστρέφεται γύρω από ένα χαοτικό και απόκοσμο όραμα του μέλλοντος. Η σειρά διερευνά τις συνέπειες του οράματος και πώς αυτό επηρεάζει τους βασικούς ήρωες.

Lost

Πολύ πιθανόν αν αγάπησες το Manifest, να έχεις ήδη δει το Lost, αλλά δεν γίνεται να λείψει από αυτήν τη λίστα. Οι επιζώντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος εγκλωβίζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπου πρέπει να μάθουν να ζουν ο ένας με τον άλλον μέσα στους κινδύνους αυτού του νέου κόσμου. Δράση, δράμα και μυστήριο καλύπτουν το νησί και τους ήρωες που πλέον το κατοικούν.

Dark

Η γερμανική σειρά του Netflix είναι από τα καλύτερα sci-fi δράματα που αφορούν στις ιστορίες που παίζουν με το ταξίδι στον χρόνο. Μια γερμανική μικρή πόλη στο σήμερα, συνταράσσεται από την εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού. Η εξαφάνιση αυτή θα γίνει διπλή, ενώ οι ζωές και οι σχέσεις των οικογενειών τους θα βρεθούν πολύ πιο περιπλεγμένες από όσο φαντάζονται.

The Returned (πρ. τίτλος Les Revenants)

Γαλλικό τηλεοπτικό sci-fi για ανθρώπους που επιστρέφουν μυστηριωδώς χρόνια μετά τον θάνατό τους χωρίς να έχουν γεράσει και τις προσπάθειές τους να επανενταχθούν στην προηγούμενη ζωή τους. Φσυικά, η σειρά έχει και αμερικανική βερσιόν.

The Travelers

Συμπαραγωγή μεταξύ του καναδέζικου Showcase και του Netflix. Πρωταγωνιστής ο Grant MacLaren, γνωστός και ως Traveler 2468, ένας άνδρας που στέλνεται πίσω στον χρόνο με μια ομάδα άλλων "ταξιδιωτών", στο παρόν μας, ελπίζοντας να αλλάξουν το μέλλον και να αποτρέψουν την κατάρρευση της κοινωνίας.

Queen Charlotte: 10 πράγματα που δεν άλλαξε η σειρά του Netflix και είπε την αλήθεια