O Neil Gaiman φλερτάρει με τη μικρή οθόνη

O Neil Gaiman φλερτάρει με τη μικρή οθόνη

Και πετυχαίνει την τηλεοπτική μεταφορά του δημοφιλούς μυθιστόρηματός του «American Gods» την οποία αναμένουμε με μεγάλη αγωνία. 

Ήρθε η ώρα του να πάρει το δρόμο του προς την τηλεοπτική μεταφορά του, κάτι που ακούγεται πολύ καιρό τώρα και το περιμένουμε όλοι οι θαυμαστές του Αμερικανού συγγραφέα με αγωνία, το μυθιστόρημα που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Δεν είμαστε συνηθισμένοι στη μεταφορά των εξαιρετικών ιστοριών του αφού από όλα τα βιβλία του μόνο το «Coraline» (που δεν εκτιμήθηκε όσο του άξιζε) έχει γίνει κινηματογραφική ταινία και το «Neverwhere» έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση σε μια low budget παραγωγή του BBC στο παρελθόν.

Αλλά το νέο project που φέρει την υπογραφή του HBO και υπόσχεται και μόνο γι αυτό καλλιτεχνική και αισθητική αρτιότητα. Προσθέστε και την εταιρεία παραγωγής του Tom Hanks στην εξίσωση και το σασπένς μας μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο.

Η συμφωνία υπογράφηκε και έξι σεζόν έχουν προγραμματιστεί να γυριστούν, βασισμένες στην ιστορία των «American Gods». Tο κόστος κάθε κύκλου έχει υπολογιστεί πως θα ανέρχεται στα 35-40 εκατομμύρια δολάρια και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το 2013, ημερομηνία που μας φαίνεται τόσο μακρινή που θα σκάσουμε ώσπου να τη δούμε στις οθόνες μας.