Το στυλ στα χρόνια της χολέρας

Το στυλ στα χρόνια της χολέρας

Το Fab 5, βασίζεται στις προσωπικότητες των παρουσιαστών αλλά σε μια ιδέα και ένα χτίσιμο εκπομπής (σ.σ: βαρέθηκα την λέξη concept και ψάχνω στις ελληνικές με συνδυασμούς), πολύ ομογενοποιημένο, έξυπνο, ευφάνταστο δοκιμασμένο και αν θέλετε πολυβραβευμένο με ΕΜΜΥ και αλλά σπουδαία βραβεία της Εσπερίας!

Οι πέντε κύριοι, φτασμένοι στις δουλειές τους, με ιδιαίτερης γοητείας προσωπικότητες, ξέρουν ακριβώς που πατούν σε αυτή τη τηλεοπτική δουλειά, που έχει δομή, στόχο, ακριβή προσανατολισμό, χωρίς να περισσεύει χρόνος για χαζομαρούλες και να 'χαμε να λέγαμε.

Κατανοώ, η μικρή Κασσάνδρα, πως θα υπάρξουν γκρίνιες για την συγκεκριμένη εκπομπή, σχόλια υπεράνω και ειρωνείες. Διότι πολύ απλά οι αντιδράσεις των ανθρώπων στα ΜΜΕ είναι προβλέψιμες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αν θέλετε κρύβουν έναν διανοουμενίστικης κατασκευής ρατσισμό, που δεν θέλει αλλαγές στο συνηθισμένο.

Δηλαδή ο κ. Σαμαράς είναι κομμωτής και τέτοιος πρέπει να παραμείνει. Μη τυχόν παρεκκλίνουμε απ το κουτάκι που μας έχει περικυκλώσει σαν κορνίζα. Θα βαφτιστεί από νωρίς ο σοβαρός, ο γελοίος, ο αστείος, ο μορφωμένος, ο ανώτερος, ο άριος, η κυρίαρχη φυλή των ΜΜΕ, αυτοχρισμένη συνήθως και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Αδιάφορη για το προβλέψιμο, που έτσι θα συμβεί και σας πάω στοίχημα, δηλώνω ότι εγώ πολύ το ευχαριστήθηκα το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ήταν αστείο, είχε κάποιο σασπένς, είχε γρήγορους ρυθμούς, παραδοξότητα και τους φανταστικούς πέντε κυρίους. Ο Γαβαλάς με ύφος ότι όπερα πήγαινε να δει και του βγήκε μπροστά ένας αξούριστος αντί για την Τουραντό. Ο Ψινάκης, φυσικό φαινόμενο πλέον και όχι άνθρωπος. Ο Μέρλος λατρεμένα μπλαζέ κατατονικός, με ένα ύφος ευπατρίδη και μια ελοχεύουσα συντηρητικότητα που ξαφνιάζει. Ο Τρυφώνας, ο αγαπημένος, ως Τρύφωνας ο σίφουνας, κάνει ότι θέλει, επί παντός επιστητού. Ο κ. Φασούλης, με τη νεανικότητα του, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, μαζεύοντας τους υπόλοιπους τέσσερις και ανακαλώντας τους σε μια τηλεοπτική τάξη. Αυτό που απόλαυσα πραγματικά ήταν το τελευταίο μέρος που οι πέντε τους, παρακολουθούν τι γίνεται στο σπίτι, με ατάκες αποδοτικές για τον δημοσιογραφικό λόγο. Δεν άφησαν
τίποτα όρθιο.

Ότι κι αν λεχθεί, προσωπικά λατρεύω αυτή την εκπομπή!