Ο χρυσός κληρονόμος στη Γη της ελιάς και το εύρημα που οδηγεί στο φινάλε τον Μάριο Αθανασίου
Η σύλληψη της Βάσιας Παναγοπούλου είναι μόνο η αρχή στη Γη της ελιάς για να βγουν στην επιφάνεια παρανομίες και δολοφονίες.
Η Γη της ελιάς επανέρχεται στην κανονική ροή της προβολής της και το καθιερωμένο πλέον επεισόδιο της Κυριακής. Είμαστε πια στη φάση των αποκαλύψεων που δεν θα έχουν τέλος στα επόμενα επεισόδια. Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου ξεκινά την πορεία προς το τέλος για αρκετούς ρόλους και χαρακτήρες, πρωταγωνιστικούς και μη.
Ένα από τα φινάλε αφορά και στον ρόλο του Μάριου Αθανασίου ως Αντώνη.
Διαζύγιο express για τον Αντρέα Γεωργίου μετά τον γάμο του στη Γη της ελιάς; Η νέα έκπληξη
Η αποδόμηση, η κληρονομιά και το πτώμα που οδηγεί σε νέα έρευνα
Βάσει της λογικής, όταν μία καθημερινή σειρά τελειώνει την πορεία της, ξεκινά κάποιους μήνες πιο πριν στην πλοκή της, η αποδόμηση κάποιων χαρακτήρων που ανήκουν στην κατηγορία των κακών για να επέλθει μετά το τέλος τους, δηλαδή η τιμωρία τους.
Έτσι θα συμβεί και με τον ρόλο του Αντώνη και του Μάριου Αθανασίου. Για τον οποίο κανείς δε φαντάζεται τι μπορεί να κρύβει και πως ενέχεται σε μία σειρά παρανομιών και αρκετές δολοφονίες. Οι περισσότερες έγιναν με δική του εντολή από τους συνεργάτες του, αλλά υπήρχε και μία που έγινε από τον ίδιο, όταν σκότωσε την ερωμένη του Στέλλα με την οποία συζούσε στην Αθήνα, όταν όλοι νόμιζαν ότι κάνει ταξίδια στο εξωτερικό.
Το πτώμα της άτυχης κοπέλας, θα ανακαλυφθεί τυχαία θαμμένο στον κήπο του σπιτιού της στο Διόνυσο, εκεί που εκείνος την έκρυψε. Η είδηση θα τον πανικοβάλλει, αλλά είναι θέμα χρόνου για να τον ανακαλύψουν, τόσο από τα δακτυλικά αποτυπώματα που υπάρχουν στο σπίτι, όσο και με τη σύνδεση με τη μυστηριώδη δολοφονία της φίλης της που την αναζητούσε και στη Κρήτη.
Θα έχουμε όμως αρκετό...δρόμο ακόμη μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε του ρόλου του. Γιατί σταδιακά θα ανακαλυφθεί και η σχέση που είχε τον Δημοσθένη.
Μετά τη σύλληψη της Βάσιας Παναγοπούλου ως Ασπασία, ο αστυνόμος Κουράκος έχει δώσει το κρυφό του τηλέφωνο του Δημοσθένη για να ερευνήσουν τα αρχεία των εξερχόμενων κλήσεων. Προς έκπληξή του θα δει αρκετές κλήσεις προς τον βοηθό του Βαγιάκο και σε άλλους αριθμούς. Είναι όμως τα δεύτερα τηλέφωνα που έχουν καταστραφεί, από τον Αντώνη, την Αμαλία και τη Χριστιάνα.
Το πρόσωπο - κλειδί είναι η Αμαλία. Γιατί σταδιακά εκεί θα φτάσει με την έρευνά του και με την ομολογία του Βαγιάκου ο αστυνόμος. Θα ομολογήσει όμως και εκείνη τους συνεργούς της για να γλιτώσει ή θα την προλάβουν τα γεγονότα;
Από τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία των επόμενων επεισοδίων θα είναι και η διαθήκη του Δημοσθένη. Ο οποίος μετά τον χωρισμό του από την Ασπασία, αφήνει όλη του την περιουσία στον μικρό του γιο, που είναι μόλις 3 χρονών. Ο χρυσός κληρονόμος και κυρίως η μητέρα του είναι οι απρόβλεπτοι παράγοντες στο σενάριο. Θα την αποδεχτεί όταν μάθει από που προέρχονται αυτά τα χρήματα;
