Οπου κοιτάζω, να κοιτάζεις...

Οπου κοιτάζω, να κοιτάζεις...

Έκτακτο δελτίο, έκτακτη ενημέρωση, έκτακτο το σακάκι της Λήδας Μπόλα, έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ή ξέρω γω τι! Μια έκτακτη Κυριακή, μεσ' στο έκτακτο! Ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη; Που σύρεται η χώρα; Αλλάξτε πορτοφόλια, η δραχμή έρχεται και μαζί της το τέλος του κόσμου! Ο Μίμης Ανδρουλάκης πρωί πρωί στο Μέγκα, χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι! Πεταχτήκαμε απ τα κρεβάτια! Κι άλλο «εγερθείτε» παιανίζει στ αυτάκια μας; Μια μέρα πριν ο Μανώλης Γλέζος, το σύμβολο, ο ήρωας, η καλή μας εκδοχή, που πριν λίγους μήνες, ΜΑΤ μιας σοσιαλιστικών καταβολών κυβέρνησης τον είχαν χτυπήσει, μας λέει να όσοι έχουμε έσοδα πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο να δίνουμε δάνειο στο κράτος, εκατό ευρώ το μήνα. Σχηματικά μιλούσε! Σχηματικά στο κράτος θέλω να δώσω μονό τους μακρινούς μου χαιρετισμούς, αν καταφέρω –έστω τώρα ως μεσόκοπη- να την κάνω για άλλες χώρες.

Και ξανά έκτακτη ενημέρωση! Τι ώρα φτάσανε οι αρχηγοί (ταρατατζούμ!), στο Προεδρικό Μέγαρο; Πόση αισιοδοξία είχανε; Πολύ, συγκρατημένη, χαζοχαρούμενη, ευχετική, καθόλου και ούτε με σφαίρες; Πλάνα απ το τραπέζι. Σοβαρό ύφος, σταυρωμένα χέρια, νερά. Η Προεδρία εδώ που τα λέμε, για κάνα καφέ, καμία πορτοκαλάδα δεν ξοδεύεται. Ξεροσφύρι τη βγάζει! Αν μας καλούσε εμάς, τους κοινούς θνητούς, απ'την ανέχεια και τυροπιτούλα θα ζητούσαμε και κάνα βούτημα να βάλουμε στην τσέπη! Οι αρχηγοί όμως, δεν έχουν ανάγκη!

Άλλο έκτακτο μετά. Ο Βενιζέλος να μιλάει στους υποψηφίους των τελευταίων εκλογών βουλευτές του. Όρθιοι οι μαύροι υποψήφιοι, δεν χωρούν στα καθίσματα! Είναι να μην αναπολείς τα μεγαλεία του Φορ Σιζονς; Μετά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία (είναι να μην μοιράζεις φωτογραφίες απ το Φορ Σιζονς, φειγ βολαν στο Σύνταγμα;). Μετά θα μιλήσει ο Τσίπρας. Στις 7.30 άλλα έκτακτα διότι θα υποδεχθεί τους υπόλοιπους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κουβέλης και Παπαρήγα ενώπιος ενωπίω με Καμμένο και... Μιχαλολιάκο! Έχει χιούμορ η Ιστορία, καμία φορά, μη μου πεις...

Τα έκτακτα τέλειωσαν, πάμε για τακτικά δελτία ειδήσεων. Ένας λαός να βλέπει εικόνες, να νιώθει στομαχικούς ιλίγγους και ημικρανίες, κρατώντας το τηλεκοντρόλ. 38 χρόνια μεταπολίτευσης! Και τόσο Σαββοπουλικα ξανά! «Κοπάδια, κοπάδια στα Υπουργεία αιτήσεις για την Γερμανία. Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι, είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας, είναι η γόπα που πέταξε ένας μάγκας και ο χαφιές (που ίσως ακόμα), μας ακολουθεί...».