Φοιτητικό σπίτι: 7 tips για να δημιουργήσεις έναν eco-friendly χώρο

Μαρία Ροδίτη
Φοιτητικό σπίτι: 7 tips για να δημιουργήσεις έναν eco-friendly χώρο

Μιας που τώρα «ανοίγεις» το πρώτο, δικό σου σπίτι φρόντισε να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Μπορεί τώρα να απολαμβάνεις τις διακοπές σου κάπου μαγικά κι ονειρεμένα, όμως σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού σου είναι η προετοιμασία του νέου, φοιτητικού σπιτιού σου. Ναι, σε λίγες μέρες θα μένεις κι επίσημα μόνη σου, χωρίς τους γονείς σου πια και τρελαίνεσαι από χαρά.

Έχεις τρελαθεί, όμως, κι από άγχος για το πώς θα τα καταφέρεις με το νέο σου σπίτι. Λογικό! Μήπως, όμως, προς το παρόν να αφήσεις αυτό το άγχος και να δεις πώς θα μπορούσες να κάνεις το σπίτι σου eco-friendly; Είναι κι αυτό μεγάλης σημασίας.

Φοιτητικό σπίτι: Τι να… ψωνίσεις από το σπίτι της μαμάς για να μην ξοδευτείς

Μεγάλης σημασίας η διάσωση του πλανήτη

Είμαι βέβαιη πως γνωρίζεις ότι ο πλανήτης εκπέμπει SOS! Η κλιματική αλλαγή είναι πασιφανής πια- θυμήσου τις φωτιές που είχε να αντιμετωπίσει πρόσφατα η χώρα μας- και όλοι οφείλουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας το καλύτερο δυνατό για την προστασία του περιβάλλοντος.

https://www.instagram.com/p/CSLedrur_UC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λογικά, λοιπόν, κι εσύ μέχρι τώρα στο πατρικό σου σπίτι έκανες ανακύκλωση ή φρόντιζες να μην ανοίγεις όλα τα φώτα δεξιά κι αριστερά και ταυτόχρονα. Έτσι δεν είναι;

Εντάξει, για την καθαριότητα του σπιτιού δεν σου μιλάω, γιατί σίγουρα με αυτό ασχολιόταν η μαμά σου. Οπότε… έχουμε και λέμε! Δείξε τον σεβασμό σου στο περιβάλλον και «χτίσε» το σπίτι σου με έναν πιο οικολογικό τρόπο! Μπορείς!

Τα tips για να δημιουργήσεις έναν eco-friendly χώρο

#1 Δίπλα από τον κάδο απορριμμάτων τοποθέτησε μια σακούλα για ανακύκλωση

Έτσι, δεν θα ξεχνάς ποτέ να ανακυκλώνεις ό,τι πρέπει!

#2 Μην αγοράσεις καναπέ! Δανείσου έναν από κάποιο μέλος της οικογένειάς σου

Όλο και κάποιος θείος, θεία ή ξαδέλφη θα έχει έναν καναπέ που του ξέμεινε από τα φοιτητικά του χρόνια. Ζήτησέ τον ευγενικά και μην αγοράσεις καινούριο.



#3 Φρόντισε τα μικροαντικείμενα του σπιτιού να είναι eco-friendly

Επίλεξε, δηλαδή, οδοντόβουρτσα από bamboo και όχι πλαστική, βάλε led λάμπες που είναι οικολογικές κ.ο.κ.

#4 Μην το παρακάνεις με τη χρήση ενέργειας

Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, βγάλε από την πρίζα τον υπολογιστή σου και μην αφήνεις ανοιχτά όλα τα φώτα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Φρόντισε να καταναλώνεις ενέργεια μόνο εκεί που χρειάζεται. Κέρδος θα έχεις, άλλωστε, και στον λογαριασμό του ρεύματος στο τέλος.

Επ, πού πας; Διάβασε και τα υπόλοιπα tips στην gallery!