Μεγάλος Διαγωνισμός: Κέρδισε το συναρπαστικό escape book του La Casa De Papel!

Μεγάλος Διαγωνισμός: Κέρδισε το συναρπαστικό escape book του La Casa De Papel!

Η περίοδος των διακοπών -για την οποία ανυπομονούσαμε- πλησιάζει όλο και περισσότερο, ενώ εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα διασχίσουμε την μπουκαπόρτα και θα πατήσουμε -επιτέλους- πόδι στο νησί. Μετά από έναν απαιτητικό χειμώνα, μας δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να «κατεβάσουμε» ταχύτητα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, βρίσκοντας τον χρόνο να απολαύσουμε τις μικρές χαρές της ζωής που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τους προηγούμενους μήνες.

Παρόλα αυτά, ό,τι κι αν λέμε, το καλοκαίρι είναι ξεκάθαρα η εποχή των βιβλιοφάγων, αφού τους παρέχει την άνεση και τον άπλετο ελεύθερο χρόνο να αποδράσουν από την πραγματικότητα, πραγματοποιώντας ένα απολαυστικό «ταξίδι» ανάμεσα στις λέξεις. Τι γίνεται όμως, όταν αυτό το λογοτεχνικό «ταξίδι» γίνεται μία διαδραστική περιπέτεια που σε προσκαλεί – και προκαλεί ταυτόχρονα, να γίνεις εσύ η ριψοκίνδυνη πρωταγωνίστρια που θα εξιχνιάσει τους άλυτους γρίφους του «El Professor», για να μπορέσει να συνεχίσει την ανάγνωση και να ολοκληρώσει το βιβλίο;

Εάν σε μπέρδεψα, ούτε θέλω να φαντάζομαι τι θα γίνει σε περίπτωση που κερδίσεις τον διαγωνισμό μας και γίνεις μία από τις τρεις τυχερές αναγνώστριες που θα αποκτήσουν το βιβλίο «Το ημερολόγιο του “Καθηγητή”» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, το οποίο φέρει την υπογραφή της συγγραφικής ομάδας (Ivan Tapia, Montse Linde) της πετυχημένης ισπανόφωνης σειράς «La Casa de Papel»!

And so the story goes…

Η αφήγηση του βιβλίου ξεκινά καιρό μετά την επική ληστεία στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, με τον απόηχο της υπόθεση των εκατομμυρίων να έχει κάπως καταλαγιάσει. Η «νηνεμία» βέβαια δεν θα κρατήσει πολύ, αφού ο Χέρο Λαμάρκα λαμβάνει ένα μυστηριώδες δέμα, ενώ ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» στο συνοικιακό συνεργείο του. Το δέμα περιλαμβάνει ένα ανώνυμο σημείωμα, ένα τετράδιο, ένα μεταλλικό κουτί κλειδωμένο, ένα κόκκινο οριγκάμι και τη φωτογραφία της εμβληματικής μάσκας που απεικονίζει το πρόσωπο του ζωγράφου Νταλί. Ο Χέρο δεν έχει καμία αμφιβολία για τον αποστολέα του πακέτου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον «Καθηγητή», τον παιδικό του φίλο και εγκέφαλο της ληστείας που έγραψε ιστορία. Οι δύο τους γνωρίστηκαν τη σκοτεινή περίοδο που πέρασαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Σαν Χουάν ντε Ντιός στο Σαν Σεμπαστιάν, αντλώντας ο ένας δύναμη από τον άλλο. Όπως λέει και ο ίδιος ο Χέρο μέσα στο βιβλίο, «εγώ τον έμαθα την τέχνη του οριγκάμι. Εκείνος με έμαθε να μένω ξύπνιος με παιχνίδια ευφυΐας δικής του επινόησης. Κυρίως, με έμαθε να μη χάνω ποτέ την ελπίδα».

Τι κι αν η αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί επίμονα τα ίχνη του; Ο γοητευτικός «El Professor» προσκαλεί τον κολλητό του -μαζί με εσένα φυσικά- σε ένα παιχνίδι μυστηρίου, έναν λαβύρινθο από λέξεις, έννοιες και γρίφους, το οποίο οδηγεί σε ένα καλά κρυμμένο μέρος της λείας. Ποιος ξέρει, ίσως να έχει στα σκαριά και κάποια μεγαλεπήβολη αποστολή για εσάς τους δύο, αλλά μόνο αν διαβάσεις το βιβλίο θα είσαι σε θέση να το γνωρίζεις!

Πώς θα γίνεις η μυστική συνεργός του Χέρο;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να σου αποκαλύψω προς το παρόν, αφού αφορά στη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό μας, ο οποίος θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου και ίσως να είσαι εσύ η μία από τις τρεις νικήτριες που θα κερδίσουν μία θέση στη συμμορία του «Καθηγητή» και ένα αντίτυπο από το συναρπαστικό βιβλίο των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα, «La casa de papel - Το Ημερολόγιο του “Καθηγητή”».

Extra tip: Είσαι μόνιμη κάτοικος Αττικής; Τότε εφόσον κερδίσεις το πολυπόθητο δώρο, μπορείς να το παραλάβεις από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα (Ακαδημίας και Λυκαβηττού 1, Αθήνα). Ειδάλλως, εάν βρίσκεσαι στην επαρχία, αναλαμβάνουμε να σου στείλουμε το βιβλίο με courier.

Κλείνοντας, δώσε προσοχή! Ο μόνος τρόπος για να φτάσει ο Χέρο στη λύση του μυστηρίου και εσύ στην τελευταία σελίδα, είναι μέσω των γρίφων που έχει θέσει για εσάς ο «Καθηγητής». Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι ταξινομημένα άναρχα και ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να τα βάλεις στη σωστή σειρά, είναι να λύσεις τα αινίγματα που περιλαμβάνει, αφού αυτά σου υποδεικνύουν και σε κατευθύνουν για τη συνέχεια. Τι λες λοιπόν, θα καταφέρετε να φτάσετε μαζί με τον Χέρο μέχρι το τέλος;

Μην χάνεις χρόνο! Συμπλήρωσε τη φόρμα που ακολουθεί και θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να γίνεις και εσύ ένας ιππότης της νύχτας!

*Εδώ μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού.

Update:

Τα ονόματα των νικητών

ΣΟΥΖΑΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΛΛΟΥ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ