Θρήνος για τις δίδυμες από την Καλαμπάκα και την ξαδέρφη τους που θα έκλεινε τα 20 σε λίγες ημέρες

«Ίσως φτάσουμε κάποτε». Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα στα social media των τριών κοριτσιών που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μοιραίο τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Τραγική ειρωνία: Η Αναστασία θα γιόρταζε τα 20 της γενέθλια σε λίγες ημέρες.

H Θώμη και η Χρύσα ήταν αχώριστες από τη γέννησή τους, ήταν δίδυμες. Η Αναστασία, η πρώτη τους ξαδέρφη, έγινε αχώριστη με τις δίδυμες μεγαλώνοντας. Αχώριστες και στον θάνατο, στο τρένο στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή τους.

Αχώριστες ήταν και στις σπουδές τους. Η Θώμη ήταν φοιτήτρια Φαρμακευτικής, η Χρύσα πάντα δίπλα της και η Αναστασία, φοιτήτριες Αισθητικής σπούδαζαν όλες μαζί στη Θεσσαλονίκη.

Οι μπαμπάδες τους αδέρφια αγαπημένα, με μια ταβέρνα γνωστή στο Καστράκι Μετεώρων, αναγκάστηκαν να δώσουν DNA για να αναγνωριστούν οι σωροί των κοριτσιών τους. Τα δύο αδέρφια θρηνούν, έχασαν τα κορίτσια τους. Τα κορίτσια που δεν ήθελαν να βάλουν τους μπαμπάδες να τις γυρίσουν πίσω στη Θεσσαλονίκη, που ήθελαν να κάνουν την διαδρομή με τρένο.

Ιδιαίτερα γνωστοί στον αθλητικό χώρο, ο Νίκος ήταν επι σειρά ετών αρχηγός και δεκάρι του Βράχου και ο Δημήτρης παράγοντας της ομάδας, ενώ η ταβέρνα Γαρδένια στο Καστράκι ήταν πάντα πόλος έλξης ντόπιων και τουριστών.

Ο 28χρονος Νίκος, επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας εξομολογήθηκε στον Alpha:

«Σκεφτόμουν να πάω στο κυλικείο, γιατί μας είχαν τελειώσει τα νερά, αλλά ευτυχώς δεν σηκώθηκα. Οι δίδυμες και η ξαδέλφη του άφησαν τις βαλίτσες εκεί που ήμουν και πήγαν στο κυλικείο να κάτσουν, τις άκουσα που το είπαν. Την άλλη μέρα το διάβασα και σοκαρίστηκα ακόμα περισσότερο. Πάμε να κάτσουμε στο κυλικείο μέχρι να αδειάσει κάτι, είπαν. Δυστυχώς».

Ο Αλέξης Κούγιας για τα κορίτσια που χάθηκαν

«Ίσως φτάσουμε κάποτε», ήταν το τελευταίο τους μήνυμα στα social media αλλά δεν έφτασαν. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε ξαφνικά στα Τέμπη κι από εκείνη τη στιγμή οι οικογένειές τους πενθούν.

«Είναι μια τραγωδία. Δύο αδέλφια, απόλυτοι νοικοκύρηδες της περιοχή, έχασαν τρία παιδιά. Ο ένας έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και ο άλλος την μοναχοκόρη του. Ήταν αριστούχες μαθήτριες και πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού πέρασαν ένα τριήμερο με τους γονείς τους» επεσήμανε ο ίδιος.

Ο θείος των κοριτσιών συγκλονισμένος δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Ήρθαν για τις Απόκριες και τις πήγε ο πατέρας τους μέχρι το τρένο για να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η μοίρα τους γράφτηκε στα Τέμπη και τελειώσανε. Όλες τις φορές τις πήγαινε ο πατέρας ή ο θείος τους».

https://www.tiktok.com/@xrhstosziwgas/video/7205720677997907205

Η κυρία Μάρθα από την οικογένεια των άτυχων κοριτσιών, από την πρώτη στιγμή τόνισε πόσο δεμένα ήταν τα κορίτσια.

Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στο σημείο της τραγωδίας. Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί, αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία. Τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23:30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00:30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη".

Αξίζει να σημειώσουμε πως το χωριό Καστράκι τόπος καταγωγής των τριών κοριτσιών αλλά και ολόκληρη η περιοχή της Καλαμπάκας έχουν βυθιστεί στο πένθος για το χαμό των 19χρονων, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Αναστασία, θα γινόταν 20 ετών σε λίγες ημέρες. Πέρσι τέτοια εποχή γιόρταζε με τις πρώτες ξαδέρφες της τα γενέθλιά της. Η Θώμη, η Χρύσα και η Αναστασία ήταν αχώριστες στη ζωή και έφυγαν μαζί για τον παράδεισο.

Το viral τραγούδι για τα Τέμπη

Ο Τόλης Παπαδόπουλος, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα «Yung Tolis», που είχε περάσει και από το X- Factor δημοσίευσε στο Tik Tok ένα viral τραγούδι με στίζους γραμμένους για το δυστύχημα στα Τέμπη. Το εν λόγω βίντεο έχουν δει σε ένα 24ωρο σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

https://www.tiktok.com/@yung_tolis/video/7205574683427720453

Να μην κρύψουνε τίποτα, να βγουν όλα στη φόρα,
γιατί νιώθω σαν χώρα πως μας πήρε η κατηφόρα.
Μια ζωή στο σύστημα να είμαστε παιχνίδια σας
κι όσο για την ασφάλεια την γράφετε στα αρχ… σας.

Πρέπει να γίνει έγκλημα, δυστύχημα ή φόνος
να κουνηθούμε μέσα μας και να νιώσουμε πόνο.
Δύο τρένα έρχονται αντίθετα, χωρίς να έχουν πλάνο,
μπορεί να βγω από το σπίτι μου να πέσει αεροπλάνο.

Μόνο καλή ανάρρωση και ανάπαυση εν ειρήνη,
να αποδοθούν ευθύνες και να βρούμε μια γαλήνη.
Τόσοι αθώοι χάνονται κι αυτό είναι απάνθρωπο,
γιατί σε αυτή τη χώρα «σεβόμαστε τον άνθρωπο»

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης