6 + σήμερα: Γάμος και με τις ευλογίες της βασίλισσας Ελισάβετ

6 + σήμερα: Γάμος και με τις ευλογίες της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Αγγλίας έδωσε και επίσημα τις ευλογίες της για τον βασιλικό γάμο της δεκαετίας.

Όπως είθισται στις παραδόσεις των γάμων εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ο πρίγκιπας William ζήτησε το χέρι της Kate Middleton από τους γονείς της, Carole και Michael, πριν κάνει την πρόταση στην ίδια.

Επειδή όμως αυτός ο γάμος δεν είναι συνηθισμένος μιας και έχουμε να κάνουμε με γαλαζοαίματους και παραδόσεις που πάνε ακόμα περισσότερα χρόνια πίσω στην ιστορία των βασιλιάδων, το έθιμο επέβαλε να δώσει και η ίδια η βασίλισσα της Αγγλίας τη συγκατάθεσή της στον εγγονό της για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, όπως κάποτε την είχε δώσει στον γιο της Κάρολο ώστε να παντρευτεί την Νταϊάνα –μάλλον με λιγότερη ευχαρίστηση, όμως.

Μπορεί να άργησε αλλά τελικά η Ελισάβετ έδωσε τις ευλογίες της στο ζευγάρι, και μάλιστα την περασμένη Πέμπτη όπου και ήταν η μέρα των 85ων γενεθλίων της. Η βασίλισσα υπέγραψε μια επίσημη ανακοίνωση υπό την Great Seal of the Realm, την επίσημη αυτοκρατορική σφραγίδα, η οποία δήλωνε την συγκατάθεσή της στην ένωση του «Πολυαγαπημένου μας Εγγονού Πρίγκιπα William Arthur Philip Louis of Wales, K.G., και της Έμπιστης και Αγαπημένης Catherine Elizabeth Middleton».

Η επιστολή, η οποία με επίσημους όρους ονομάζεται «Instrument of Consent» («Όργανο Συγκατάθεσης»), μεταγράφηκε με καλλιγραφικούς χαρακτήρες και υπογράφτηκε από την βασίλισσα στις 9 Φεβρουαρίου, επισήμως όμως ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό την Πέμπτη.