Χρήστος Φερεντίνος: Τι απαντά για την ατάκα του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων;

Χρήστος Φερεντίνος: Τι απαντά για την ατάκα του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων;

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο παρουσιαστής, όταν κατά τη διάρκεια της εκπομπής του σχολίασε πως «όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει». Τι λέει για το περιστατικό;

Λίγες μέρες πριν, ο Χρήστος Φερεντίνος βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, λόγω της ατάκας, του Καζαντζάκη που ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του. Χαρακτηριστικά, ο παρουσιαστής σχολίασε: «όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει», με αποτέλεσμα πολλοί να είναι εκείνοι που στράφηκαν εναντίον του και τον χαρακτήρισαν άθεο. Ο ίδιος, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People, σχολιάζοντας την αντίδραση μεγάλης μερίδας του κόσμου στα λεγόμενά του, επισημαίνοντας πως σκοπός του ήταν η αφύπνιση του κοινού.

«Δεν κατάλαβα γιατί έγινε θέμα. Ένα παιδάκι βρήκε τη δύναμη να πει στην εκπομπή «δεν θα ’θελα να υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε» και πιάστηκα από αυτό λέγοντας την ατάκα του Καζαντζάκη «όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει». Ο Καζαντζάκης δεν το έγραψε αυτό για να πει πως δεν υπάρχει Θεός, αλλά για να τονίσει πόσο άσχημο είναι να πεινάνε παιδιά. Αυτό ανέφερα και μου την έπεσαν, στη λογική «κοίτα τι είπε στα παιδάκια!». Αυτοί που το είδαν έτσι «δεν έχουν τον Θεό τους». Φυσικά και δεν σημαίνει πως είμαι άθεος. Άλλωστε και ο Καζαντζάκης είχε βαθιά σχέση με τον Θεό. Τη ρήση του Καζαντζάκη την είπα για να προβληματιστούν κάποιοι. Πιο πολύ το είπα για να αφυπνίσω και να κινητοποιήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: People

DPG Network