Η Μις Γαλλία 2018 ενάντια στη βία των γυναικών. Τάση ή ουσία;

Η Μις Γαλλία 2018 ενάντια στη βία των γυναικών. Τάση ή ουσία;

Είναι τάση; Ίσως. Είναι μια τάση που χαιρετίζουμε; Πιθανό. 

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς αυτό το φθινόπωρο έχουν κάτι κοινό -σε όλους το μήνυμα είναι ένα και είναι ένα μήνυμα ενάντια στην ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα ενάντια στις γυναίκες. Μετά το Περού αλλά και τη Μις Υφήλιος μια ακόμη καλλονή έχει ατζέντα. H Μις Νορ-Πα-ντε-Καλέ, η 23χρονη Μαεβά Κουκ, εξελέγη Μις Γαλλία 2018 παραλαμβάνοντας το στέμμα από την προκάτοχό της Αλισιά Ελίς, σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η καλλονή, ύψους 1.76 μ., μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής στο πρώτο έτος, επικράτησε της Μις Κορσική που αναδείχθηκε πρώτη αναπληρωματική, της Μις Ιλ-ντε-Φρανς, δεύτερη αναπληρωματική, της Μις Καμπανία-Αρδέννες και της Μις Ρεϊνιόν, που ήταν οι δύο τελευταίες φιναλίστ.

Τριάντα γυναίκες, ηλικίας 18 έως 24 ετών, διεκδικούσαν τον τίτλο στον 88ο διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Γαλλία, που μεταδόθηκε αποκλειστικά από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του 65χρονου Χάρβεϊ Γουάινστιν, παραγωγού και μεγιστάνα του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς από εκατό γυναίκες, κυρίως ηθοποιούς, η χθεσινή τελετή ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας που υφίστανται οι γυναίκες, μια πρωτοβουλία της Σιλβί Τελιέ, Μις Γαλλία 2002, και σήμερα γενική διευθύντρια της εταιρίας Miss France.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

DPG Network