Σταμάτης Κραουνάκης - Δημήτρης Μητροπάνος. Η παρουσίαση του δίσκου τους και οι λαμπεροί καλεσμένοι τους

Σταμάτης Κραουνάκης - Δημήτρης Μητροπάνος. Η παρουσίαση του δίσκου τους και οι λαμπεροί καλεσμένοι τους

Η παρουσίαση δίσκου του Δημήτρη Μητροπάνου με τον Σταμάτη Κραουνάκη έκρυβε πολλές εκπλήξεις.

Σε έναν αθηναϊκό κατάφυτο κήπο παρουσιάστηκε χθες η νέα δισκογραφική συνεργασία του Σταμάτη Κραουνάκη με το Δημήτρη Μητροπάνο και με συνοδοιπόρους το Μάνο Ελευθερίου, τη Λίνα Νικολακοπούλου και το Λάκη Λαζόπουλο.

14 νέα τραγούδια σε μια ιστορική στιγμή του τόπου μας, ποτισμένα από την Ελλάδα του σήμερα, 14 μικρές ιστορίες μιας καθημερινότητας που συνεχώς αλλάζει, τρομάζει αλλά ταυτόχρονα μας ενώνει και μας ισχυροποιεί.

Οι συντελεστές της έκδοσης συγκινημένοι, αλλά ταυτόχρονα δυναμικά παρόντες εξέπεμψαν τα δικά τους σήματα .Ο Σταμάτης διηγήθηκε το οδοιπορικό αυτής της συνάντησης, τη βαθιά αγάπη του για το Δημήτρη άνθρωπο και καλλιτέχνη, την ελευθερία που ένιωσε σαν δημιουργός σε αυτή τη συνεργασία αλλά και τη γενικότερη κινητοποίηση του στην συγκυρία του σήμερα.

Ο Μάνος Ελευθερίου ανέτρεξε στην πρώτη του γνωριμία με τον Μητροπάνο 40 χρόνια πριν, όταν παλικαράκι ερμήνευσε τραγούδια του από τον Άγιο Φεβρουάριο, στο ήθος του, το ταλέντο του και τη χαρά που νιώθει σήμερα για αυτό το αντάμωμα.

Η Λίνα ευχήθηκε τα τραγούδια αυτά να ανταποκριθούν στο τώρα της ζωής μας, θεωρώντας πως μόνο αληθινές κουβέντες, αληθινά βλέμματα, αληθινά αισθήματα μπορούν να συγκινήσουν τους ανθρώπους και να βρουν το δρόμο να περάσουν στα χείλη και την καρδιά τους.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, πιο ομιλητικός από ποτέ, εξέφρασε την πάγια θέση του ότι "εν αρχήν" πάντα είναι οι δημιουργοί, χωρίς αυτούς δεν υπάρχει το τραγούδι και συνέχισε διηγούμενος αξέχαστες στιγμές στο στούντιο, στιγμές χαράς, στιγμές συγκίνησης, στιγμές δημιουργικής έξαρσης.

Παραφράζοντας λίγο τον τίτλο του δίσκου ... «ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ» χθες βράδυ, φίλοι συνεργάτες, συντελεστές για να ευχηθούν:

στην υγειά του τραγουδιού,

στην υγειά του Δημήτρη,

του Σταμάτη,

του Μάνου,

της Λίνας,

του Λάκη.