Breaking news: Η βασίλισσα Ελισάβετ έβγαλε ανακοίνωση κι έδωσε τελεσίγραφο σε Harry-Meghan

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Breaking news: Η βασίλισσα Ελισάβετ έβγαλε ανακοίνωση κι έδωσε τελεσίγραφο σε Harry-Meghan

Δες τι αναφέρει

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από την ανακοίνωση του Harry και της Meghan Markle για παραίτηση από τα royal καθήκοντά τους και ακόμη όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτό το θέμα. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, αφού είναι ένα ζευγάρι που ανήκει στη βρετανική βασιλική οικογένεια, και ουκ ολίγες φορές έχουν κάνει τα media να ασχολούνται μαζί τους. Για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι τα βρετανικά tabloids εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν τους έχουν αφήσει σε ησυχία.

Η σημερινή μέρα ήταν εξίσου σημαντική, αφού Harry, William, Κάρολος και η Αυτού Μεγαλειότητα της βασίλισσα Ελισάβετ είχαν συνάντηση από κοινού για να λύσουν το θέμα που προέκυψε. Όλοι περιμένουν με αγωνία αν θες, να δουν τι θα αποφασιστεί και ευτυχώς μόλις αποκτήσαμε μια επαφή. Η Ελισάβετ εξέδωσε ανακοίνωση και μαζί με αυτή είχε κι ένα τελεσίγραφο, θα πούμε εμείς έτσι όπως τη διαβάσαμε.

Ιδού τι αναφέρει σε αυτή: «Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε εντελώς την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμα μέλη της οικογένειάς μου.

Ο Harry και η Meghan έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή. Έχει επομένως συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης, στην οποία οι Sussexes θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Aυτά είναι πολύπλοκα θέματα για την οικογένειά μου για να επιλυθούν και πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά. Ωστόσο ζήτησα να παρθούν οριστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες».