Στα δικαστήρια ξανά η Meghan Markle

Στα δικαστήρια ξανά η Meghan Markle

Τι συνέβη αυτή τη φορά;

Η Meghan Markle εδώ και έναν χρόνο είναι αντιμέτωπη με τον νόμο, έπειτα από μήνυση που έχει κάνει προς το Associated Newspapers και συγκεκριμένα στη Mail on Sunday για τη δημοσίευση του πεντασέλιδου γράμματος προς τον πατέρα της, που είχε βγάλει στη δημοσιότητα τότε, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Τώρα η Meghan είναι ξανά αντιμέτωπη με τον νόμο και ιδού τι συνέβη. Οι δικηγόροι της 39χρονης δούκισσας του Sussex ζήτησαν από έναν Βρετανό δικαστή την Τρίτη (19 Ιανουαρίου) να επιλύσει την αγωγή της εναντίον των Associated Newspapers πριν από τη δίκη, αποφαινόμενοι ότι η δημοσίευση μιας «βαθιάς προσωπικής» επιστολής στον πατέρα της ήταν «απλή και σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων της ιδιωτικής της ζωής, αναφέρει η Huffington Post.

Στην αγωγή, η Meghan μήνυσε την Associated Newspapers για εισβολή της ιδιωτικής ζωής και της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για μια σειρά άρθρων το 2019 στη Mail on Sunday και στη MailOnline, το οποίο περιελάμβανε τμήματα μιας επιστολής του πατέρα της Thomas μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry. Οι Associated Newspapers αμφισβητούν τον ισχυρισμό. Η πλήρης δίκη αναμένεται αυτό το φθινόπωρο στο High Court του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Meghan ζητά μια συνοπτική απόφαση που θα απορρίπτει την υπόθεση υπεράσπισης.

Ο δικηγόρος της, Justin Rushbrooke, ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν «πραγματική προοπτική» να κερδίσουν την υπόθεση. «Στην ουσία είναι μια πολύ απλή υπόθεση σχετικά με την παράνομη δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η πελάτης του ένιωσε ότι “μια εγκάρδια έκκληση από μια θυμωμένη κόρη στον πατέρα της” θα παραμείνει ιδιωτική».

Ανέφερε επίσης ότι η επιστολή της ήταν «ένα μήνυμα ειρήνης» στον πατέρα της για «να τον κάνει να σταματήσει να μιλά στον Τύπο» και ότι είχε λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παρεμπόδισή της, στέλνοντάς την από τη FedEx μέσω του λογιστή της στο σπίτι του πατέρα της στο Μεξικό.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η υπόθεση να λήξει οριστικά.