Ευχές στον «Κυνόδοντα» να δαγκώσει στα Όσκαρ!

Ευχές στον «Κυνόδοντα» να δαγκώσει στα Όσκαρ!

Η ελληνική συμμετοχή πήρε τη θέση της ανάμεσα στις τελικές πέντε υποψήφιες ξενόγλωσσες ταινίες στην 86η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου!

Το μακρύ ταξίδι του «Κυνόδοντα» έχει επόμενη στάση στον πιο σημαντικό κινηματογραφικό προορισμό. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που ξεκίνησε την επιτυχημένη της πορεία από τις Κάννες και ήδη έχει κάνει αίσθηση στα κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου όπου έχει προβληθεί ήταν αυτή που επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα φετινά Όσκαρ. Το πακετάκι της συμμετοχής εστάλη στην Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου, λίγες μέρες πριν ξεχώρισε από τις 65 συνολικά συμμετοχές και κέρδισε μια θέση στη short list με τις 9 από τις οποίες θα γινόταν η τελική επιλογή και μόλις βρέθηκε στην τελική πεντάδα των διαγωνιζομένων για το Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στην 86η φετινή απονομή των βραβείων των οποίων οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν επισήμως.

Με περισσό ενθουσιασμό ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ταινία αυτή που το πιο εντυπωσιακό της στοιχείο είναι το ότι ξεκόλλησε από τη μόνιμη επωδό της άποψής μας όταν συζητάμε για ελληνικές παραγωγές που καταλήγει στη φράση "για ελληνική ταινία ήταν πολύ καλή", κρίθηκε ως ταινία άνευ τοπικών περιορισμών και είτε άρεσε, είτε όχι πάντως δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας είναι:

Biutiful -Μεξικό
In A Better World -Δανία
Incidies -Καναδάς
Outside The Law (Hors-La-Loi) -Αλγερία

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου, με παρουσιαστές τον James Franco και την Anne Hathaway.